geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple Pay groeit, in 2025 mogelijk 10 procent wereldwijd
Onderzoeksbedrijf Bernstein heeft data over Apple Pay verzameld en het ziet er goed uit voor Apple. Op dit moment is Apple Pay bijvoorbeeld al goed voor ongeveer 5 procent van alle credit card transacties wereldwijd, en de groei is er voorlopig zeker nog lang niet uit, in tegendeel.

Want als de huidige trend in de groei van de transacties met Apple Pay doorzet, dan zullen dat er over vijf jaar twee keer zoveel zijn. Daarmee zou Apple Pay ook steeds meer een concurrent, en een bedreiging, kunnen gaan worden voor PayPal. Tegelijkertijd is Apple ook bezig de eigen Apple Card van meer opties te voorzien, zo werd daar bijvoorbeeld recent de optie om in het Open Financial Exchange (OFX) formaat te exporteren aan toegevoegd. Dit formaat wordt bijvoorbeeld gebruikt door de apps Quicken en Mint, in de VS erg populaire apps.


De kans dat Apple Pay een bedreiging zal vormen voor de gevestigde credit card bedrijven lijkt de onderzoekers van Bernstein trouwens erg klein, ook omdat Apple juist daarop leunt voor deze Service:

Citaat
‌Apple Pay‌ probably won't pose a challenge to the card giants anytime soon. While the tech company could, in theory, create its own network that runs outside the card systems, Bernstein argues that Apple still needs the card networks, which are ubiquitous and trusted. Visa and MasterCard, meanwhile, are used to dealing with partners (traditionally large card-issuing banks) with the kind of scale that even ‌Apple Pay‌ could muster.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookApplePay.jpg
Apple Pay groeit, in 2025 mogelijk 10 procent wereldwijd


Apple’s voordelen zijn de eigen Wallet-app en de controle die het heeft over de NFC-chip in iPhones. Maar of dat op de lange termijn houdbaar is, is niet zeker. Zo willen Australische banken er ook toegang toe en zijn er in Duitsland ook regels in de maak die het lastiger kunnen maken voor Apple’s aanpak.


 
 #ApplePay #AppleCard