https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BlackBerry-logo.jpg
Gaat BlackBerry nu ook een Android telefoon maken?
Eerder dit jaar maakte BlackBerry het al mogelijk in versie 10.3.1 van het BlackBerry 10 OS om Android apps te draaien, en eerder deze maand was er het gerucht dat BlackBerry misschien ook met een telefoon gaat komen die op Android draait.

CEO John Chen zei kort daarna dat hij helemaal niets heeft tegen het maken van een Android telefoon door zijn bedrijf, als die maar veilig is. Nu er bij Google ook steeds meer gekozen wordt voor veiligheid in Android, heeft hij in ieder geval een betere basis om mee te werken.

Een tweet van Evan Blass van @evleaks stookt de geruchtenmachine nog verder op, want daarin zouden we de nieuwe telefoon van BlackBerry zien, die de codenaam Venice mee heeft gekregen.
Citaat


">July 3, 2015De telefoon zou net zo'n gebogen scherm meekrijgen als de Samsung Galaxy S6 Edge, het is te hopen dat BlackBerry een betere reden heeft bedacht om voor zo'n gebogen scherm te kiezen. Daarbij zou deze telefoon een uitschuifbaar toetsenbord meekrijgen, als dat zo is dan is er in ieder geval één vlak waar BlackBerry zichzelf niet verloochent.

Wat betreft dat laatste: op deze foto's zijn een boel Google apps te zien, als BlackBerry er voor kiest om die inderdaad allemaal standaard op hun eerste telefoon te zetten dan wordt het interessant om te zien wat de instellingen voor het delen van data met Google van deze apps zal zijn.
geplaatst door: Robert