https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Gratis reparatie bij batterijprobleem Apple Watch 42mm Series 2
Als je een Apple Watch Series 2 hebt van het grootste formaat (42mm) waar het scherm van naar boven komt omdat de batterij aan het opzwellen is, dan is er nu goed nieuws.

Want bij Apple is binnenshuis besloten dat dit probleem bij deze modellen gratis verholpen zal worden. Dat gebeurt tot drie jaar na het moment dat je jouw Apple Watch gekocht hebt. Aangezien dit model in september 2016 uitkwam en tot september van het afgelopen jaar verkocht werd, lijkt dat een redelijk ruime termijn.

https://cdn.macrumors.com/article-new/2018/04/apple-watch-expanded-battery.jpg
Gratis reparatie bij batterijprobleem Apple Watch 42mm Series 2

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Opzwellen van de batterij

Dat opzwellen van de batterij zorgt er vaak voor dat het scherm omhoog komt, zoals je in de foto hierboven kan zien. Maar dat hoeft niet in alle gevallen te gebeuren, het is ook mogelijk dat er aan het scherm niets te zien is, maar dat de Apple Watch niet meer aan wil gaan.

Document

Deze informatie komt uit een document met nummer SN4534 dat intern bij Apple circuleert in het eigen GSX portal. De text uit dat document dat naar buiten is gekomen is als volgt:

Citaat
Apple has determined that under certain conditions, some Apple Watch Series 2 devices may not power on or they may experience an expanded battery. Apple will service eligible devices free of charge. Apple will authorize coverage for eligible devices for three years after the original date of purchase.

Dit document staat in ieder geval op het GSX portal in de VS, Canada, Mexico en Europa, dus het gaat bijna zeker om wereldwijd beleid.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert