https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WWDC2019-icoon.jpg
Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni
Het was al een tijd overduidelijk dat dit jaar de WWDC van 3 tot 7 juni in San Jose gehouden zou gaan worden, op onze kalender staat dan ook al een tijdje “Start WWDC 2019 (keynote)” op 3 juni. Inmiddels is het door Apple bevestigd, dus nu is het voor de volle honderd procent zeker.

Eén ding weten we zeker, op Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) ligt de nadruk altijd op software, dus we gaan daar sowieso previews krijgen van iOS 13, macOS 15, watchOS 6 mogelijk ook tvOS 13. Daarbij wordt op zijn minst een preview van de nieuwe Mac Pro verwacht, dus voor de gegadigden daarvoor zouden het ook wel eens spannende tijden kunnen worden. Verder lijkt het nooit verstandig om al te veel nieuwe hardware rond de WWDC te verwachten, dat leidt meestal alleen maar tot teleurstellingen.

https://www.apple.com/newsroom/images/live-action/wwdc/Apple-WWDC-2019-announcement-crowd-03142019_inline.jpg.large_2x.jpg
Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni


Apple heeft op dit moment al een persbericht in het Engels op de site staan, hieronder vind je de volledig Nederlandse versie daarvan.

Citaat
Apple organiseert jaarlijkse Worldwide Developers Conference van 3 tot 7 juni in San Jose


https://www.apple.com/newsroom/images/live-action/wwdc/Apple-WWDC-2019-03142019_big.jpg.large_2x.jpg
Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni

Registratie voor WWDC19, Apple’s grooste event van het jaar, is vanaf nu mogelijk tot 20 maart.

Cupertino, Californië – 14 maart 2019 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference zal plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose van 3 tot en met 7 juni. Het is alweer de dertigste verjaardag van het belangrijkste event op de kalender van Apple. Ook dit jaar komen weer de meest innovatieve en creatieve ontwikkelaars samen in San Jose. Nu er meer dan 1,4 miljard devices draaien op iOS, macOS, watchOS of tvOS geeft WWDC 2019 inzicht in de toekomst van deze platforms. Daarnaast kunnen deelnemers samenwerken met de Apple engineers achter de technologieën en frameworks waar ontwikkelaars op bouwen.

Op het podium van WWDC 2019 wordt het laatste nieuws van Apple bekendgemaakt. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het baanbrekende werk dat ontwikkelaars verrichten om nieuwe ervaringen te creëren op het gebied van machine learning, augmented reality en gezondheid en fitness. Het programma dit jaar zit boordevol technische sessies, praktische workshops en gastsprekers om de ontwikkelaarscommunity van Apple en de nieuwe generatie appbouwers de kennis en tools te bieden waarmee ze hun ideeën kunnen realiseren. 

“WWDC is voor Apple het belangrijkste event van het jaar. Hier ontmoeten duizenden creatieve en enthousiaste ontwikkelaars van over de hele wereld meer dan duizend engineers van Apple, om nieuws over onze laatste innovaties op het gebied van platforms te delen en te netwerken als community”, zegt Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Onze ontwikkelaars zijn vol overgave bezig met apps die de wereld een heel nieuwe generatie aan verbluffende ervaringen zullen bieden. We kijken ernaar uit om met ze bij te praten en te ontdekken wat er komen gaat.”

https://www.apple.com/newsroom/images/live-action/wwdc/Apple-WWDC-2019-announcement-crowd-03142019_inline.jpg.large_2x.jpg
Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni

WWDC brengt ’s werelds meest creative geesten samen met Apple engineers, woordoor ze als community contact met elkaar krijgen

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu tot en met 20 maart om 17:00 uur (PDT) toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website. De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 21 maart om 17:00 uur (PDT) op de hoogte gebracht van de status van de aanvraag. Ontwikkelaars en Apple liefhebbers wereldwijd kunnen de conferentie live streamen in de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV, en op de Apple Developer-website.

Studenten zijn onmisbaar in de community van Apple ontwikkelaars. Vorig jaar waren er ontwikkelaars in opleiding uit maar liefst 41 verschillende landen op WWDC. Dit jaar zijn er tot 350 WWDC-beurzen beschikbaar, waardoor studenten en leden van STEM-organisaties (Science, Technology, Engineering, Mathematics) kans maken op een gratis WWDC-toegangskaart, inclusief accommodatie. Meer informatie over het aanvragen van een beurs is te vinden op de WWDC-website.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni
reactie #1 geplaatst: 16 maart 2019 - 11:01
Ook in mijn agenda gezet. ;)
geplaatst door: GeorgeM
antw: Het is officieel: de WWDC wordt gehouden van 3 tot 7 juni
reactie #2 geplaatst: 17 maart 2019 - 19:39
Kom maar door met de geruchten over de verdere integratie tussen ios13 en macos15. Ik heb er zin in😎
geplaatst door: Jurriaan
5s iOS 12, Air2 iOS 12 & MBA '11 macOS 10.13.6