https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Panic-logo-icoon.jpg
Panic verrast iedereen met een nieuw gaming-device
Panic is een software-ontwikkelaar die bij veel van ons waarschijnlijk bekend is. Onder andere door de FTP client Transmit of Coda, een uitstekende web-editor. Daar kwam de afgelopen tijd ook nog de game Firewatch bij en ze werken ook nog een aan spel met een gans dat nog geen titel heeft.

Maar wat niemand verwacht had is dat ze bij Panic ook een gaming device zouden uit gaan brengen, dat ook nog eens op een compleet zelf ontwikkeld besturingssysteem draait. Het heet Playdate, doet denken aan de Nintendo Game Boy en is Pikachu-geel. En dat is nog niet alles, het heeft een zwengel aan de zijkant. Op het eerste gezicht denk je dat die er zit om de Playdate op te laden, maar dat blijkt één van de opties om games te besturen, tenminste, de games die daar gebruik van maken.

https://play.date/edge/photo.jpg
Panic verrast iedereen met een nieuw gaming-device


In de VS gaat de Playdate 149 dollar kosten, wil je er meer over weten dan kan je op de nieuwe site voor dit device terecht, dat natuurlijk ook een bijpassende URL heeft: play.date.

Nog één belangrijk detail: de Playdate heeft geen cartridges, als je er een koopt dan krijg je in de eerste 12 weken er iedere week een toegestuurd. Panic vertelt nog niets over deze games, ze willen dat het een verrassing wordt. Maar de ontwikkelaars voor deze games zijn grote namen, dus met de kwaliteit zal het wel snor zitten.

Nog meer achtergrondinformatie is te lezen in deze preview van een artikel in Edge-magazine, en in de video hieronder kan je onder andere de zwengel in actie zien.
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Panic verrast iedereen met een nieuw gaming-device
reactie #1 geplaatst: 23 mei 2019 - 11:24
Jesus, hoe houden ze zoiets in godsnaam geheim, al die tijd. Ik volg Cabel Sasser + Panic op Twitter en normaal zou je wel iets merken wanneer er iets speelt. Iedereen zit te hopen op de volgende versie van Coda en dan komen ze ineens met dit tussendoor.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Panic verrast iedereen met een nieuw gaming-device
reactie #2 geplaatst: 23 mei 2019 - 11:27
En qua easter egg.

geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Panic verrast iedereen met een nieuw gaming-device
reactie #3 geplaatst: 23 mei 2019 - 12:40
Inderdaad erg knap om dat geheim te houden.  :thumbs-up:
Ze hadden natuurlijk wel de opvolger-van-Coda als bliksemafleider.

Ben benieuwd hoeveel mensen liever die opvolger-van-Coda vandaag hadden gezien i.p.v. dit device.
geplaatst door: iRenaissance

geblokkeerd