https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Hoe de 'USB Restricted Mode' mogelijk toch te omzeilen is
Apple heeft met iOS 11.4.1 voor het eerst een niet-beta versie van iOS uitgebracht met daarin de nieuwe USB Restricted Mode, die ook meteen standaard aan staat. Deze modus zorgt er voor dat een uur nadat een iDevice voor het laatst ontgrendeld of verbonden was met een Lightning device het niet meer zonder code te benaderen is.

Voor mensen die in willen breken in een iDevice zit de oplossing in het laatste: als er een Lightning device of adapter binnen een uur met jouw iDevice verbonden wordt dan zal de USB Restricted Mode niet activeren. Oleg Afonin van Elcomsoft is degene die deze oplossing gevonden heeft, en die is inmiddels ook al op de Elcomsoft Blog te lezen, inclusief de rest van de instructies.Deze oplossing werkt trouwens niet met alle Lightning adapters: Apple's eigen Lightning-naar-mini‑jack-adapter werkt niet, maar het lukt bijvoorbeeld wel met de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter, ook van Apple zelf (die laatste zie je hierboven).

Het lijkt voor de hand te liggen dat dit iets is wat bij Apple over het hoofd is gezien, wat waarschijnlijk binnenkort in een nieuwe update opgelost zal worden. Als het zover is dan is dat natuurlijk ook hier te lezen.

Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Hoe de 'USB Restricted Mode' mogelijk toch te omzeilen is
reactie #1 geplaatst: 11 juli 2018 - 08:08
hoezo is dit een bug? nog los van de vraag dat dit al sinds begin juni bekend was m.i.

Citaat
"The one-hour time limit is a significant change from earlier tests, where the time limit was one week, according to several security researchers. This is significant because GrayShift had been advising its customers to simply make sure they unlocked the iPhone soon after obtaining it, according to documents reported by Motherboard earlier this year. That’s easy with a week-long limit, much harder with a time limit of just an hour."

https://motherboard.vice.com/en_us/article/zm8ya4/apple-iphone-usb-restricted-mode-cellebrite-grayshift
geplaatst door: hvlint
"Computers are like airconditioners, they stop working properly when you open Windows"
antw: Hoe de 'USB Restricted Mode' mogelijk toch te omzeilen is
reactie #2 geplaatst: 11 juli 2018 - 09:01
@ hvlint: het lijkt me toch nog een behoorlijk verschil of de iPhone meteen met een erg dure GrayShift (waar er veel minder van zijn) verbonden moet worden, of dat het ook kan met een adapter van een paar tientjes.
geplaatst door: Robert
antw: Hoe de 'USB Restricted Mode' mogelijk toch te omzeilen is
reactie #3 geplaatst: 11 juli 2018 - 09:21
Dat staat niet in het artikel. De essentie is nu juist dat begin juni er overgeschakeld is naar een 1 uur beperking en dat de restriction mode “... pretty much kills [GrayShift’s product] GrayKey and Cellebrite,”
geplaatst door: hvlint
"Computers are like airconditioners, they stop working properly when you open Windows"
antw: Hoe de 'USB Restricted Mode' mogelijk toch te omzeilen is
reactie #4 geplaatst: 11 juli 2018 - 09:35
Misschien praten we langs elkaar heen?

Dat 'pretty much kills' gaat op als er geen adapter van een paar tientjes in de buurt is. Als dat wel het geval is dan is zo'n adapter, een power bank en een Faraday bag voldoende als dat allemaal gebeurt binnen een uur (voorlopig, tot Apple dit ook oplost).
geplaatst door: Robert