Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Tip: hoe je met één klik alleen je bureaublad in beeld krijgt

(1/4) > >>

Robert:
Tip: hoe je met één klik alleen je bureaublad in beeld krijgtEén van de erg handige dingen om in macOS makkelijk met veel vensters te werken is altijd Mission Control geweest. In Ventura zijn de instellingen daarvoor te vinden op een nogal onlogische plek, namelijk in Systeeminstellingen → Bureaublad en dock.

In deze nieuwe Systeeminstellingen is sowieso nogal wat ‘bij elkaar geveegd’, waardoor het vaak handiger is om gebruik te maken van de alfabetische lijst of het zoekvenster linksboven (meer daarover in deze eerdere tip van MacFreak). Onderaan bij Mission Control kan je zelf sneltoetsen (onder de knop Opdrachten…) instellen, of Interactieve hoeken, waarmee je de opties met je muis of trackpad kan activeren.

Tip: hoe je met één klik alleen je bureaublad in beeld krijgt
klik op de afbeeldingen voor een grotere versie
Bij de opties voor de sneltoetsen vind je ook ‘Toon bureaublad’.

Tip: hoe je met één klik alleen je bureaublad in beeld krijgt

Maar als je die activeert dan zal Mission Control langs de randen nog steeds de active apps laten zien, zoals het voorbeeld hieronder.

Tip: hoe je met één klik alleen je bureaublad in beeld krijgt

Wil je dat laatste niet, dan is er een erg simpele oplossing, je moet dat alleen even weten. Klik op je bureaublad terwijl je de Optie en Command-toetsen ( ⌥ +  ⌘) allebei ingedrukt houdt, en alle open apps zullen allemaal tegelijk verborgen worden, zonder dat er nog iets langs te randen te zien zal zijn.

Wil je dat alleen de voorste app verborgen wordt, dat doe je door met alleen de Optie-toets ( ⌥) ingedrukt op je bureaublad te klikken.

Eenmaal verborgen apps zijn weer tevoorschijn te krijgen door in de Dock erop te klikken, of ze te activeren met de Command en Tab-toetsen (⌘ + →) samen in drukken. #macOS #Tip

orange:
Dat is inderdaad een handige oplossing om even alles weg te vegen.
Ik gebruik dat wel regelmatig.

Ger Nijkamp:
Ik vind het geen 'handige oplossing'. Zo'n simpel stukje basis functionaliteit zou mijn inziens volkomen intuïtief en met één simpele klik vanuit de GUI toegankelijk moeten zijn.

Mission Control, Stage Manager, Dock, App-Exposé, Launchpad... Apple heeft inmiddels wel belachelijk veel 'oplossingen' nodig om het simpele sorteren van actieve apps en vensters een beetje 'gebruiksvriendelijk' te maken, niet..?

🤣

Volgens mij zijn ze in Cupertino daarin óf doorgeschoten óf gewoon de logische weg kwijt. Terwijl dit in feite de 'core' is waarin een OS gebruikers in zou moeten faciliteren. Een mooi voorbeeld van wat ik intussen een zorgwekkende ontwikkeling ben gaan vinden. Het is een ratjetoe aan opties en instellingen aan het worden.

[ Ger ]

orange:

--- Citaat ---Mission Control, Stage Manager, Dock, App-Exposé, Launchpad...
--- Einde van citaat ---
Haha, inderdaad.

Het meeste daarvan gebruik ik dan ook NIET.

Ger Nijkamp:
En dát zegt dan op zichzelf ook weer héél véél...

 :music:

[ Ger ]

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie