https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
HomePod mini overtuigt op eerste gezicht, mede door de scherpe prijs
Apple introduceerde in februari 2018 de allereerste HomePod, inmiddels is er een kleintje aan deze familie toegevoegd: de HomePod mini. Hoe die presteert op audio-gebied is nog niet bekend, maar gezien de veel lagere prijs lijkt de kans groot dat deze een groot succes gaat worden.

In de VS kost deze nieuwe en kleinere HomePod in zowel wit als spacegrijs 99 dollar, bij ons is dat € 96,50. Het ‘bij ons’ betekent in dit geval in de landen in de buurt waar Apple wel HomePods aanbiedt, bijvoorbeeld in Duitsland. Daar zal de nieuwe HomePod mini trouwens vanaf 6 november te bestellen zijn, tien dagen later is die daar dan ook echt te koop. Die data zijn dezelfde als in de VS.


Heb je hoop dat de HomePod ook in het Nederlandstalige gebied gaat verschijnen dan moet ik je teleurstellen, de landen die bij deze lancering zijn toegevoegd zijn China, Mexico en Taiwan. Daar zal de HomePod mini iets later dit jaar ook worden aangeboden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePod-mini-iPad-iPhoneAppleWatchAirPodsIntercom.jpg
HomePod mini overtuigt op eerste gezicht, mede door de scherpe prijs


Intercom

In de presentatie van de HomePod mini vielen een aantal dingen op, waarbij de veel uitgebreidere functies van Siri het meest in het oog sprong. Maar het meest opvallende was waarschijnlijk wel Intercom, waarmee je in één klap berichten naar meerdere mensen kan sturen, die dan naast de HomePod mini ook aankomen op iPad, Apple Watch, AirPods en iPhone, die laatste ook via CarPlay. Op devices als iPhone, iPad en Apple Watch zal je notificatie krijgen van zo'n gesproken bericht.

Wat daarbij vooral opvalt is het ontbreken van de Mac, misschien dat die met macOS 11.0 Big Sur alsnog aan dit lijstje toegevoegd gaat worden?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniWitSiri.jpg
HomePod mini overtuigt op eerste gezicht, mede door de scherpe prijs


Muziek van andere aanbieders

Iets anders dat opviel tijdens de presentatie is dat later dit jaar muziek-services als Pandora en Amazon toegevoegd gaan worden. Je kan dan dus met een abonnement bij één van deze twee de muziek daarvan direct op je HomePod afspelen met Siri, het met AirPlay doorsturen vanaf andere apparaten naar je HomePod is dan dus niet meer nodig. En ook daar weer een opvallende afwezige in de aankondiging: Spotify. Het is nog niet bekend wanneer, en of, die toegevoegd zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniWitEnSpacegrijs.jpg
HomePod mini overtuigt op eerste gezicht, mede door de scherpe prijs


Het complete persbericht van de nieuwe HomePod mini is hier te lezen, omdat dit device niet bij ons geleverd wordt is dat natuurlijk alleen in het Engels voorhanden. #HomePod #HomePodMini
geplaatst door: Robert
Leuk ding, en aardig geprijsd. Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind het ontwerp niet heel fraai. Beetje oubollig vergeleken met de grote HomePod, jammer.
geplaatst door: boiing
Wat is de reden om m hier niet uit te brengen. En wat als je r 1 over de grens vandaan haalt. Komt er dan alleen lederhosen muziek uit.
geplaatst door: TOV
Jammer is dat ja, geen idee waarom. Je kunt 'm gewoon bij de buren halen als je er thuis maar Engels tegen praat. Oder Deutsch :wink:.
geplaatst door: boiing
Jammer is dat ja, geen idee waarom. Je kunt 'm gewoon bij de buren halen als je er thuis maar Engels tegen praat. Oder Deutsch :wink:.

😊 Dank je! We houden het wel op Engels.
geplaatst door: TOV
Benieuwd naar het geluid. Apple kennende gaan ze deze zo doorontwikkelen dat ie steeds kleiner wordt tot ie bijvoorbeeld in je oor past :)
geplaatst door: Brinky
Mijn huidige homepods dienen enkel voor audio. Met de andere functies heb ik niks. Meer zelfs, ik gebruik liever airplay dan siri (behalve voor radio) omdat ik dan de muziek visueel kan volgen.

Ik kan me niet voorstellen dat de mini even goed klinkt als de grote homepod, die zelf ook maar nipt het zgn. 'hifi' niveau haalt.

Maar voor een keuken, werkplek, slaapkamer zal het zeker OK zijn, de kwaliteit van appleproducten kennende.

Maar luistergenot afwachten natuurlijk.
geplaatst door: gipsman
De mini hangt aan een 20W power adapter. Dus zonder oplaadbare accu. Afbeeldingen suggeren echter draadloos.
geplaatst door: Joop
Fantasie & Inzicht http://www.webwever.net
Dat doen ze wel vaker om de plaatjes wat 'cleaner' te maken. Er zit - net als de grote HomePod - inderdaad geen accu in.

5f85e20891aa9e001880b4f7.jpeg HomePod mini overtuigt op eerste gezicht, mede door de scherpe prijs
geplaatst door: boiing
De eerste afbeelding met snoertje...duidelijk. Vorm doet me denken aan de HK bolletjes bij de iMac G4 geleverd. De siri mogelijkheden hebben we hier niet zoveel aan, of je moet siri op je iPhone of iPad overzetten op de engelse taal. Geluid van de ‘grote’ Homepod klinkt fantastisch, het opvragen van nummers vind ik subliem.
geplaatst door: Joop
Fantasie & Inzicht http://www.webwever.net