geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-Series9-icoon.jpg
watchOS 10: Pride-wijzerplaat, bug-fixes en verbeterde veiligheid
Apple heeft watchOS 10.5 uitgebracht. Daarin vinden we - zoals je in de titel al kan lezen - een nieuwe Pride-wijzerplaat, bug-fixes en een aantal correcties voor het verbeteren van de veiligheid van dit besturingssysteem. De lijst van dat laatste kan je vinden op deze pagina.

Bij de nieuwe Pride-wijzerplaat hoort natuurlijk ook een bijbehorend bandje, dat is bij Apple te vinden voor 49 euro.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchPride2024.jpg
watchOS 10: Pride-wijzerplaat, bug-fixes en verbeterde veiligheid

klik of tap voor grotere versies

Voor de volledigheid hieronder ook nog Apple’s release notes voor deze update, maar die voegen eerlijk gezegd niet erg veel toe.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS10.5ReleaseNotes.jpg
watchOS 10: Pride-wijzerplaat, bug-fixes en verbeterde veiligheid


Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone wel een versie van iOS staan die deze update ondersteunt.

Het installeren kan ook op je Apple Watch zelf, dus zonder de hulp van je iPhone, je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina#Update #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.