geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
Hoogtemeter Apple Watch 6 en SE blijkt niet altijd te kloppen
Zowel de Apple Watch Series 6 als de Apple Watch SE worden onder andere aangeprezen omdat de nieuwe always-on ingebouwde hoogtemeter voortdurend in real-time alle hoogten-veranderingen bijhoudt. Wat daarbij niet verteld wordt dat dit alleen zo is als het weer geen al te grote uitslagen laat zien.

Dat dit laatste het geval is weten we door dit rapport van de Duitse site iphone-ticket.de (hier in het Nederlands dankzij Google Translate). Meerdere lezers van deze site kwamen er achter dat de waarden van hun Apple Watch niet meer klopten door het extreme lage-drukgebied dat zich in december boven Duitsland bevond. Daarbij ging het echt niet om een kleine afwijking, de waarden lagen tussen de 200 en 300 meter te hoog.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch6Hoogtemeter.jpg
Hoogtemeter Apple Watch 6 en SE blijkt niet altijd te kloppen

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Op de Duitse pagina’s van apple’s eigen Communities kwam dit probleem ook aan bod, en gaf een gebruiker een keurig staatje van de afwijking bij verschillende luchtdruk-waarden.

De hoogtemeter die in deze App Watch modellen gebruikt wordt is een barometrische, dat deze afwijkingen bij zo'n sterk lage-drukgebied voorkwamen is dan ook niet verbazend. Wel opvallend is dat er bij Apple kennelijk hiermee geen rekening is gehouden, en dat nergens bij de informatie van deze modellen hierover iets vermeld wordt.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple in de toekomst met een update komt die hier rekening mee houdt. Tot die tijd lijkt het er op dat de gebruikers maar moeten accepteren dat de hoogtemeter in bepaalde omstandigheden helemaal niet zo accuraat is als Apple ons wil doen geloven. #AppleWatch
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Steve Hofkens
Bij Garmin of Polar fitnesstoestellen is dit ook het geval. De hoogte metingen zijn op basis van de luchtdruk in de omgeving. Wij rijden regelmatig de zelfde trainingstoer en telkens is de meting en het hoogteverschil anders. Enkel bij ritten in het gebergte of heuvelachtig gebied is dit rekening houdend met de marge van de luchtdruk redelijk accuraat. Als je dus vertrekt in een hoge luchtdruk dwars door een onweer (lage druk) zit er een groot verschil op alle sensoren.
Bij sommige sensoren worden deze aangepast door de exacte plaats volgens de GPS, maar steeds met verschillen. 
iPhone X , iPad , iMac Pro 27" iXeon W 3,2Ghz 32GB ssd 1T, iMac 27" i7 Retina 5K 4Ghz 32GB ssd 500GB ,Time Capsule 2GB , Apple TV2