https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
iFixit: Apple Watch 6 iets dunner, batterij en Taptic Engine wat groter
Apple liet bij de presentatie van de nieuwe Apple Watch modellen niet veel los over de specs, en eventuele veranderingen daarin. Maar gelukkig zijn de mensen van iFixit er nog, door het uit elkaar halen van de Apple Watch Series 6 komen we alsnog wat meer te weten.

Zo blijkt uit de teardown van de Series 6 dat de batterij in dit model groter is dan de voorganger, dat hetzelfde geldt voor de Taptic Engine en dat de behuizing iets dunner is. Om met dat laatste te beginnen, daarbij gaat het echt om maar een een heel klein beetje: van de 10,74 mm van de Series 5 naar 10,4 mm in het huidige model. Maar alle beetjes helpen, en het is Apple dus in ieder geval gelukt om de behuizing niet in volume toe te laten nemen, zoals bij de Series 5 het geval was.Indrukwekkend, zeker als je de al eerder genoemd grotere batterij en grotere Taptic Engine meerekent.

Dat die Taptic Engine nu groter is geworden is niet voor niets, de laag die eerder voor Force Touch gebruikt werd is weg, het is dus de Taptic Engine die ons de illusie moet geven dat we wel degelijk ‘door’ iets heen drukken. Daarbij noteren ze bij iFixit ook nog dat de zeldzame aardmetalen en het tungsten in deze nieuwe Taptic Engine voor de volle 100 procent afkomstig zijn uit recycling, een illustratie van het belang dat ze bij Apple hechten aan het milieu.De iets grotere batterij levert met 1,17 Wh iets meer dan de voorganger (1,129 Wh). Wat betreft de fysieke grootte, in het 44 mm model is die 3,5 procent groter dan in de Series 5, bij het 40 mm model is dat zelfs 8,5 procent.

Dit alles samen zorgt voor een repairablility-score van 6 op een schaal van 1 tot en met 10. Geen slechte score voor Apple, zeker als je meerekent dat ze de kleine tri-point schroefjes al een minpunt zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch6TeardownRepairabilityScore.jpg
iFixit: Apple Watch 6 iets dunner, batterij en Taptic Engine wat grotergeplaatst door: Robert