geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14-Blauw-icoon.jpg
iFixit is heel erg enthousiast over de iPhone 14
Terwijl verreweg de meeste reviewers heel erg warm lopen voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, zijn ze bij iFixit juist erg enthousiast over de ‘gewone’ iPhone 14. De reden voor dat verschil is simpel: dat enthousiasme ontstond pas toen ze de iPhone 14 openmaakten.

Je kon hier op MacFreak al eerder lezen dat de glazen achterkant van de iPhone 14 makkelijker te vervangen is, maar er blijkt veel meer aan de hand: de iPhone 14 is zo in elkaar gezet dat zowel het scherm aan de voorkant als de achterkant en de batterij daarachter makkelijk te verwijderen zijn. Daarmee gaat ook het cijfer van iFixit voor de ‘repairability’ erg hard omhoog, het is lang geleden dat een iPhone een 7 wist te halen.


Toch nog kanttekeningen

Dat betekent trouwens niet dat er geen kanttekeningen te plaatsen zijn, in tegendeel.

Want ook bij de iPhone 14 blijkt Apple nog steeds softwarematige barrières heeft opgeworpen tegen het vervangen door reparateurs zonder autorisatie. Dat is bij een onderdeel zoals bijvoorbeeld de sensoren voor Face ID nog wel te begrijpen, dat is tenslotte een cruciaal onderdeel van de beveiliging.

Maar bij dat soort barrières bij de vervanging van een batterij of een achterkant lijkt Apple nog wel wat uit leggen te hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14En14PlusPresentationSlide.jpg
iFixit is heel erg enthousiast over de iPhone 14met dank aan forumlid ‘puk1980’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
iFixit is heel erg enthousiast over de iPhone 14
20 september 2022 - 18:44    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Niet geautoriseerde accu in een 2de hands iPhone, ik vind het een meerwaarde omdat te weten. Menigeen laat een accu plaatsen van (zeer) bedenkelijke kwaliteit.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |