https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ikea-logo-icoon.jpg
Ikea’s draadloze stopcontacten gaan ook met HomeKit werken
Ikea verkoopt onder de naam Trådfri een verbindingshub en een aantal devices waaronder draadloze bewegingssensor, een draadloze dimmer en verschillende lampen, allemaal te vinden via deze pagina. Het geheel is te bedienen met de bijbehorende afstandsbediening (15 euro) of met de gratis app.

De verbindinghub is met € 32,95 niet echt goedkoop, maar de prijzen van de rest zijn zo laag dat het een interessante optie lijkt voor iedereen die wel graag op afstand bedienbare dingen heeft, maar er liever niet al te veel aan wil uitgeven. Zo kosten de draadloze plug-in stopcontacten in deze lijn maar € 9,99 per stuk, wat ze één van de allergoedkoopste maken die er te vinden zijn.


Een aantal dingen van de Trådfri-lijn werkt al een tijd met Apple’s HomeKit, zodat je ze vanuit Apple’s Woning-app kan aansturen, waardoor ook besturing met Siri een optie is. De verbindinghub werkt al een tijd met HomeKit, dat gaat binnenkort ook gelden voor de draadloze plug-in stopcontacten. In de VS is dat nu al het geval, bij ons zou het in de komende weken moeten komen.

Ikea Trådfri-lijn is beslist niet duur, maar zowel in de video hierboven als in de reviews op Ikea’s eigen site wordt duidelijk dat het in gebruik nemen niet voor iedereen een even pijnloze ervaring is. Maar als je zo min mogelijk wil uitgeven en je niet opziet tegen het nemen van een aantal hobbels onderweg, dan wordt je waarschijnlijk beloond met het goed werkend systeem.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Ikea’s draadloze stopcontacten gaan ook met HomeKit werken
reactie #1 geplaatst: 13 april 2019 - 13:15
Aantrekkelijk wat betreft de prijs, maar heb een wat reviews zitten lezen en de verhalen over hoe moeilijk het activeren weerhoudt me om er enthousiast over te worden.
geplaatst door: anraadts
antw: Ikea’s draadloze stopcontacten gaan ook met HomeKit werken
reactie #2 geplaatst: 15 april 2019 - 12:37
Zijn inderdaad zeer moeilijk te activeren!
geplaatst door: bigmac
De groeten