Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Intel CEO Pat Gelsinger: Intel wil betere chips maken dan Apple

(1/3) > >>

Robert:
Intel CEO Pat Gelsinger: Intel wil betere chips maken dan AppleSinds het uitbrengen van de MacBook Air, 13-inch-MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac met Appleā€™s eigen M1 chip is het duidelijk dat Apple hier goud in handen heeft. Niet alleen verbruikt deze chip veel minder energie, het presteert ook nog eens veel beter.

Intel zou Apple graag terug willen hebben als klant, het bedrijf lijkt ervan overtuigd te zijn dat het op termijn gaat lukken. Dat zouden ze gaan doen door betere processors te maken dan die van  Apple, een stevige uitdaging. Intel heeft het belang van processors voor mobiel, dus krachtige prestaties gecombineerd met laag energieverbruik, onderschat, en de eigen Atom-processors de nek omgedraaid.


Intel's CEO Pat Gelsinger zegt in het interview hierboven daarover het volgende:


--- Citaat ---Apple decided they could do a better chip themselves than we could. And, you know, they did a pretty good job. So what I have to do is create a better chip than they can do themselves. I would hope to win back this piece of their business, as well as many other pieces of business, over time.

--- Einde van citaat ---
We wensen hem veel succes. Want Apple is sinds het is gaan samenwerken met TSMC alleen maar steeds verder voor de troepen uit gaan lopen.

En met de M1 Pro en M1 Max chips die vanavond onthuld zullen worden zal die afstand waarschijnlijk alleen nog maar groter worden.

MacFrankie:
Goed streven van Intel. Alleen ik denk dat ze te laat zijn om Apple terug te winnen. Misschien in het volgende decennium, Apple heeft nu het besluit genomen om z'n eigen chips te gebruiken!

Sypie:
Als ik de titel lees dan denk ik al "Nou, Intel, veel succes. We gaan het zien."

Mocht Intel in de buurt komen van de processors van Apple dan is het nog maar de vraag of ze het qua prijs kunnen leveren. Goedkoper dan wat Apple nu doet kan bijna niet: ontwerp in eigen toko, laten maken bij TSMC. Alleen de productie is dus uitbesteed.

anraadts:
@Sypie: volgens mij komen daar ook nog de licentiekosten voor de arm-architectuur bij.

Maar ook dan waarschijnlijk nog een stuk goedkoper voor Apple dan wat Intel te bieden heeft. En ik wens ze veel succes bij het inhalen van deze achterstand, want bij Apple zitten ze duidelijk ook niet stil.

Timotheus:
Voor buitenstaanders is het heel moeilijk of beter absoluut onmogelijk om te zeggen wat de kans van slagen van dit project is.

Maar zeker is wel, dat het enorme investeringen zal vergen, waar niet direct enorme inkomsten tegenover zullen staan.

En zeker is ook dat in het verleden overvloedig is gebleken dat als een industrie niet op tijd met een ontwikkeling mee gaat, het vaak heel moeilijk is om het tij nog te keren.

In de jaren vijftig werd in Japan de transistorradio ontworpen. Daarop werd enorm neergezien door de fabrikanten van de traditionale grote buizenradio's, omdat het geluid van een transistorradio verre inferieur was aan dat van een buizenradio. Maar veel mensen bleken niet op de eerste plaats een mooi geluid, maar een klein handig meeneemdingetje te willen. Exit buizenradio.

In de jaren zestig begonnen ze in Japan kwartshorloges te maken. Daar werd enorm op neergekeken door de grote Zwitserse horlogemerken. Die vonden die kwartsgevalletjes geen echte horloges, en wilden zich niet tot dat niveau verlagen. Tien jaar later lag de hele Zwitserse horlogeindustrie op zijn gat; en wat er nog van over was, moest gered worden door de maker van de Swatch, het Zwitserse kwartsgevalletje.

Ook ik wens Intel veel succes. Ze zullen het nodig hebben.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie