https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS11-icoon.jpg
iOS 11.4.1 activeert de nieuwe 'USB Restricted Mode'
Het is al een tijdje bekend dat Apple bezig is met een USB Restricted Mode voor iDevices. Dit is een modus waardoor het lastiger zou zijn via USB in te breken, zoal bijvoorbeeld mogelijk zou zijn met de GrayKey.

Dit is trouwens niet het enige wat in deze update verbeterd is, er is ook een bug verholpen waardoor sommige gebruikers de laatste bekende locatie van hun AirPods niet konden zien in Find my iPhone. Daarnaast zouden mail, contacten en notities beter moeten synchroniseren met Exchange-accounts. Hieronder de release-notes van Apple, de gelinkte pagina die je daar ziet vind je ook hier.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS11.4.1update.jpeg
iOS 11.4.1 activeert de nieuwe 'USB Restricted Mode'


De nieuwe instelling voor de USB Restricted Mode vind je in Instellingen > Toegangscode (afhankelijk van het iDevice kan dit ook Touch ID & Toegangscode of Face ID & Toegangscode heten). Standaard daar nu de schakelaar voor de nieuwe optie voor USB-accessoires uit, wat betekent dat USB Restricted Mode aan staat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS11.4.1update-2.jpeg
iOS 11.4.1 activeert de nieuwe 'USB Restricted Mode'


Wil je dat jouw iDevice wel contact maakt met een USB-accessoire nadat die een uur lang vergrendeld is geweest, dan moet je alleen even jouw code invoeren. Als je deze USB Restricted Mode actief wilt laten, dan moet je de schakelaar dus uit laten staan.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: iOS 11.4.1 activeert de nieuwe 'USB Restricted Mode'
reactie #1 geplaatst: 10 juli 2018 - 14:34
Inmiddels geïnstalleerd zonder problemen op twee iDevices.
geplaatst door: GeorgeM