“Apple Card is Here”
geplaatst: 27 augustus 2019 - 11:42
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCard-icoon.jpg
“Apple Card is Here”
Wij moeten nog even wachten, maar inmiddels is Apple’s credit card Apple Card in de VS beschikbaar. Dat betekent ook dat er meer over bekend wordt, onder andere dat de fysieke titanium versie van die kaart niet zo goed tegen denim of leer kan, een vreemde eigenschap voor een credit card.

Maar dat is natuurlijk niet de essentie van deze kredietkaart van Apple, die trouwens ook te gebruiken is door die alleen in de Wallet-app op je iPhone of iPod touch toe te voegen. Het gaat bij de Apple Card, net zoals bij Apple Pay om gemak gekoppeld aan privacy. Het gemak betekent in dit geval vooral goed inzicht in hoeveel je uitgeeft en waaraan, zoals je in de commercial hieronder kan zien.


Apple vertelt natuurlijk vooral de voordelen, maar hoe verhoudt deze kaart zich met andere vergelijkbare kaarten, en wat zijn de eventuele nadelen? In de video hieronder van AppleInsider komen veel van de voordelen voorbij, maar aan het eind ook een aantal kritiekpunten. Het enige van die negatieve punten dat echt hout snijdt is volgens mij dat de kaart alleen maar voor één persoon geldig kan zijn, meerdere kaarten voor één rekening is dus niet mogelijk.


De andere kritiekpunten van AppleInsider zijn vooral gericht op meer bonussen, bijvoorbeeld bij het eerst in gebruik nemen of als je erg grote transacties met een kaart doet. Maar dat soort bonussen kunnen betaald worden doordat de banken en credit card bedrijven als MasterCard en Visa jouw gegevens met andere delen, en je daar maar een gedeelte van terugbetalen.

Voor een doortimmerd vergelijk tussen een standaard credit card en de nieuwe Apple Card is dit artikel van The Washington Post de moeite van het lezen waard. De korte versie is dat Apple het keurig doet wat betreft de samenwerking met de bank Goldman Sachs. Maar in het verdere traject, met name de verwerking door MasterCard, wordt nog steeds wel degelijk zoveel mogelijk in jouw data verhandeld. Omdat Apple aan de voorkant jouw privacy serieus neemt ben je dan met Apple Card wel een beetje beter beschermd, maar in dat traject is het verschil veel kleiner.

Citaat
What’s the harm? We’re legally protected from fraudulent charges and unfair lending practices. But spending patterns can reveal lots — possibly enough to blackmail you. Anytime data passes to new hands, there’s another chance it could get stolen. (Witness: Equifax.)

Maar wie weet, misschien heeft Apple nog plannen om de financiële dienstverlening nog veel verder door te voeren, waarbij in de toekomst mogelijk het netwerk van MasterCard helemaal niet meer hoeft te worden gebruikt.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
Laatst bewerkt op: 27 augustus 2019 - 13:34 door Nicodemus
geplaatst door: Robert
antw: “Apple Card is Here”
reactie #1 geplaatst: 27 augustus 2019 - 12:07
Wie dacht dat de Apple Card een finaal, afgewerkt product is ...

Neen, dit is slechts een bescheiden begin waarvan
ik, eerlijk gezegd, niet weet welke richting het
verder uit gaat.

Doorgaans zijn de ambities van
Apple veel meer dan dit.

geplaatst door: DirtyMay
antw: “Apple Card is Here”
reactie #2 geplaatst: 27 augustus 2019 - 12:33
Neen, dit is slechts een bescheiden begin waarvan
ik, eerlijk gezegd, niet weet welke richting het
verder uit gaat.

het is een stapje verder op de reeds ingeslagen weg: overgang van inovatie naar money making.
geplaatst door: fred44nl
 MacBook Pro (2017) - 13" - i5 - 256 GB SSD - 2x USB-C  -  Mojave
antw: “Apple Card is Here”
reactie #3 geplaatst: 27 augustus 2019 - 12:47
Money making doet ieder bedrijf.

Wat ik zie is een almaar doorgaande innovatie, dit keer op het gebied van geld. Waarbij privacy centraal staat, zoals inmiddels zo'n beetje alles bij Apple.
geplaatst door: anraadts
antw: “Apple Card is Here”
reactie #4 geplaatst: 27 augustus 2019 - 21:52
Zijn Apple Pay en Apple Card 2 verschillende betaalsystemen van dezelfde fabrikant?

Het lijkt er ook op dat de laatste jaren er wat betaalsystemen bijkomen: Facebook, Apple Pay, PayPal, Google zal ongetwijfeld ook wel aan een betaalsysteem werken ... Het is allemaal nogal veel op korte tijd.
Hierdoor vind ik het een beetje overeenkomsten hebben met al de streamingdiensten. Verschillende fabrikanten die allemaal met een ander systeem komen voor dezelfde dienst. En dan weet de consument niet meer wat te kiezen.

Misschien best bij de klassieke manier van betalen blijven...
geplaatst door: Appelflap
antw: “Apple Card is Here”
reactie #5 geplaatst: 27 augustus 2019 - 22:59
"Misschien best bij de klassieke manier van betalen blijven..."

De overheid zou het liefst zien dat al het contant geld verdwijnt. Want dan heeft ze zicht op alles. Handig voor de Belastingdienst. Ze willen het maximum op 3000 Euries gaan gooien. Is dat het begin van het einde?
Dat daarmee de NL economie naar de Filistijnen zal gaan vinden ze blijkbaar niet erg. Want waar moet je je zelf verdiende centen van de wietplantage of XTC lab dan kwijt? Over de grens waar men niet moeilijk doet.
geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op http://www.macmiep.nl!