watchOS 6.1.2 update verhoogt de veiligheid
geplaatst: 29 januari 2020 - 12:52
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
watchOS 6.1.2 update verhoogt de veiligheid
Apple heeft een update klaarstaan voor alle modellen Apple Watch, behalve de allereerste, die ook bekend staat als de Series 0. De reden dat deze update niet voor dat model geldt is simpel: daar draait watchOS 6 sowieso niet op, de hoogste versie voor dat model is watchOS 4.3.2.

Voor alle andere modellen staat er dus wel een update klaar, maar je zal daarin tevergeefs zoeken naar nieuwe dingen. Deze update is bedoeld om de veiligheid te vergroten, voor zover bekend zit er niets nieuws in. Mogelijk dat er nog wel wat kleine bugfixes in zitten, maar als dat zo is dan hebben ze bij Apple niet de moeite genomen om die te vermelden. Wil je meer weten over wat er verbeterd is wat betreft de beveiliging, dat is te vinden op deze pagina van Apple zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch5-natural-brushed-titanium-case-viper-natural-band-091019.jpg
watchOS 6.1.2 update verhoogt de veiligheid


Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op je iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update.

Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 13.

Heb je watchOS 6 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina. #AppleWatch #watchOS
geplaatst door: Robert