Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

iOS 18 rekent af met een frustrerend probleem in HomeKit

(1/2) > >>

Night (Moderator):
iOS 18 rekent af met een frustrerend probleem in HomeKitHeb jij je huis geautomatiseerd met Apple's HomeKit? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Binnenkort is het eindelijk gedaan met haperende automatiseringen en zich misdragende apparaten! iOS 18 gaat het vervelende probleem oplossen dat HomeKit voor je bepaalt welke hub het gaat gebruiken.

Vergeet alle andere grote functies die Apple eerder tijdens de WWDC aankondigde. Het beste voor jou is iets dat niet werd besproken tijdens de keynote.

iOS 18 rekent af met een frustrerend probleem in HomeKit

De nieuwe functie is gewoon geweldig in al zijn eenvoud. Met de optie, die verborgen zit in de Home-app, kun je je eigen home hub kiezen. Dat kan een HomePod zijn of een Apple TV 4K - de keuze is aan jou. Zodra je een voorkeurs-hub kiest, is dát degene die dan wordt gebruikt.

Zoals we al zeiden, gewoon geweldig. Er is al zóveel geschreven over de problemen die HomeKit kan veroorzaken doordat het zijn eigen hub kan kiezen. Bijvoorbeeld, als het systeem een HomePod kiest in een uithoek van het huis met een zwak Wi-Fi-signaal. Maar binnenkort zal dat drama voorbij zijn. HomeKit zal moeten doen wat het wordt opgedragen.

Bekend probleem, eenvoudige oplossing

Het probleem steekt normaal gesproken de kop op wanneer je meerdere apparaten hebt die als hub kunnen fungeren. Een daarvan zou een Apple TV 4K kunnen zijn die is aangesloten op het netwerk. Het ligt voor de hand dat die als hub de voorkeur zou hebben. Maar zoals gezegd heeft HomeKit de gewoonte om net dát andere apparaat te kiezen, dat een slechte verbinding heeft en niet altijd bereikbaar is.

Dit kan allerlei problemen veroorzaken, zoals automatiseringen die niet goed werken of smart home-accessoires die zich niet gedragen zoals verwacht. Maar geen zorgen: Met iOS 18, dat dit najaar wordt gelanceerd, kun je HomeKit opdracht geven om altijd standaard die Apple TV en zijn snelle ethernetverbinding te gebruiken. Dit ontdekten HomeKit-fans op Reddit en ik denk dat mensen erg enthousiast zullen zijn om te zien hoeveel smart home-problemen hiermee worden opgelost!

Als jij HomeKit veelvuldig gebruikt, kunnen we ons voorstellen dat je alleen al hierom niet kan wachten tot iOS 18 uitkomt 🙂


#HomeKit 

jaco123:
Ik gebruik Homekit niet en heb ook niet meerder hubs in huis, dus ik herken de bestaande problemen niet en misschien snap ik het niet, maar het klinkt als een zwakke en niet-Apple-waardige oplossing....

Stel je hebt op elke verdieping een apparaat staan dat als hub kan functioneren, dan wil je toch juist dat Apple uitzoekt welke hub hij moet gebruiken? Nu kan het dus zo zijn dat je de woonkamer-hub als default hebt ingesteld en je dan op zolder zwak bereik hebt? Dat lost toch niks op? Klinkt zelfs behoorlijk frustrerend als je afhankelijk van waar je in je huis/tuin bent je handmatig een andere hub zou moeten gaan kiezen?

Ik verwacht van Apple eigenlijk dat het net zo onzichtbaar/automatisch werkt zoals hoe goede Mesh-Wifi werkt: Je device springt vanzelf over naar het wifi-accesspoint met het beste signaal. Daar hoef je nooit over na te denken en werkt gewoon.

(zelf heb ik een deel van mijn home-automation in node-red op een server draaien, netjes bedraad, dus altijd te bereiken icm mesh-wifi)

boiing:

--- Citaat van: jaco123, 15 juni 2024 - 07:58 ---Klinkt zelfs behoorlijk frustrerend als je afhankelijk van waar je in je huis/tuin bent je handmatig een andere hub zou moeten gaan kiezen?

--- Einde van citaat ---
Maak je geen denkfout? Een hub stel je eenmalig in, op een plek met goed bereik. Of bedraad. Dat verandert daarna niet meer en de hub is op het hele netwerk bereikbaar. Fijn dat je daar nu als gebruiker controle over hebt. Als je met de iPhone op zolder staat en je hebt daar slecht bereik ligt dat aan je WiFi punten. De ingestelde hub blijft z'n ding doen want die heeft een goeie verbinding.

jaco123:
Aha, klinkt logisch. Ik had in mijn hoofd zitten dat HomeKit ook iets met Zigbee deed (zoals ik al schreef: ik gebruik het zelf niet....).

Maar als de Homekit Hub puur op je netwerk zit, dan maakt het inderdaad niet uit en is dit wel een prima oplossing om de Hub te kunnen kiezen die bedraad aangesloten zit.

boiing:
:thumbs-up:

Ik heb er ook geen last van trouwens, hier draait Home Assistant op een hele kleine mini PC. En als het goed is kan ik dat koppelen aan HomeKit en dan zelfs niet-ondersteunde devices met HomeKit besturen. Dat moet ik nog uitproberen binnenkort..

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie