geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-2-icoon.jpg
Macs met M1-chips zorgen voor grote groei bij Apple
Dat Apple’s eigen M1-chip een schot in de roos is werd al meteen duidelijk nadat de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac mini daarmee werden uitgebracht. En ook de ruim een half jaar later uitgebrachte 24-inch iMac met een compleet nieuw design bleek heerlijk soepel te werken.

Toen in oktober afgelopen jaar de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro met de M1 Pro en M1 Max werden uitgebracht, die daardoor nóg sneller zijn, bleek de vraag een stuk groter dan het aanbod. Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat de verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal en jaar van Apple uitstekend zijn, dat is ook te zien in de cijfers van Canalsys.

https://canalys-prod-public.s3.eu-west-1.amazonaws.com/cosi/campaign/2569/qOlIXrTNYN3oXkftUJ2LIKKsa3m8NHwS.jpg
Macs met M1-chips zorgen voor grote groei bij Apple

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

In de grafiek hierboven kan je zien dat de hele markt, ondanks de chip-tekorten, met 15 procent groeide. De groei van Apple kwam uit op bijna het dubbele daarvan: 28,3 procent.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GroeiComputermarktCanalsys2021.jpg
Macs met M1-chips zorgen voor grote groei bij Apple


De grote groei van de eerdere modellen met M1-chip en de problemen bij de leveringen van de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro zorgden er wel voor dat de cijfers voor het laatste kwartaal wat lager uitkwamen: 9 procent.

Maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat Apple het chipsprobleem beter onder controle krijgt, wat natuurlijk een positieve invloed zal hebben op de verkoopcijfers.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GroeiComputermarktCanalsysQ42021.jpg
Macs met M1-chips zorgen voor grote groei bij AppleMacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.