geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
iPhone 12 kan in plaats van vervangen nu ook gerepareerd worden
Heb je één van de iPhone 12 modellen en daar een stevig probleem mee gehad, dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er niet gerepareerd werd, maar vervangen. De reden daarvoor is simpel, voor ingrijpende reparaties waren nog niet genoeg onderdelen voorhanden.

Daar is inmiddels verandering in gekomen, dat blijkt uit een interne memo van Apple die MacRumors heeft kunnen inzien. Daarin is te lezen dat vanaf 23 februari units met problemen van het logic board, Face ID of de behuizing (zoals gebroken glas van de achterkant) gerepareerd kunnen worden. Dat is mogelijk door een nieuw onderdeel, het ‘iPhone Rear System’. Dat bestaat uit een complete achterkant van een iPhone 12 of iPhone 12 mini, dat alle onderdelen in zich heeft behalve het display en de camera’s aan de achterkant.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Blauw.jpg
iPhone 12 kan in plaats van vervangen nu ook gerepareerd worden


Volgens dezelfde memo zou dit overal waar de iPhone 12 en iPhone 12 mini verkocht worden, op dit moment lijken de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro nog niet onder deze nieuwe aanpak te vallen.

De vervanging met het ‘iPhone Rear System’ vindt trouwens alleen plaats als de iPhone verder vrij is van beschadigingen en de iPhone moet verder goed functioneren. Is dat niet het geval dan zal je mogelijk eerst voor die schade moeten betalen (afhankelijk of je AppleCare+ hebt, of niet). #iPhone
geplaatst door: Jurriaan
Zo ie zo is het tijd dat Apple met een modulaire iphone moet komen. Maar daarmee veranderd het gehele business model. Maar of apple dan nog de beoogde miljarden kan verdienen. Ik zeg stop de race voor elk jaar een nieuw model, dat is echt een totaal achterhaalt businessconcept wat slecht voor de aarde.
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380