Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zorgen voor nieuw record Foxconn

(1/1)

Robert:
iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zorgen voor nieuw record FoxconnHet lijkt er op dat de verkopen van de ‘gewone’ iPhone 14 een beetje tegenvallen, de productielijnen daarvan zouden inmiddels ingezet zijn om beide iPhone 14 Pro modellen te maken. Dat laatste is niet voor niets, want het lijkt er op dat deze modellen nieuwe records aan het vestigen zijn.

Volgens CNBC zou Foxconn’s in het afgelopen kwartaal 40,4 procent meer omzet hebben gedraaid dan hetzelfde kwartaal een jaar gelden, een nieuw record voor dit bedrijf. Analist Neil Shah van Counterpoint Research denkt dat dit komt door ‘storming demand’ voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, die allebei afgelopen maand gelanceerd werden.


Toch is Foxconn ook dit moment alleen maar voorzichtig optimistisch, maar dat komt vooral door de huidige inflatie, de Corona-pandemie en mogelijke problemen in de keten van toeleveranciers.

Lagere waardering

Dit nieuws komt nadat analisten van The Bank of America eerder deze week Apple lager waardeerden, omdat ze constateerden dat de vraag voor de ‘gewone’ iPhone 14 lager was dan verwacht. Maar Apple verdient meer aan de Pro-modellen en het lijkt er op dat de vraag voor de grotere iPhone 14 Plus ook hoger zal zijn als die op 7 oktober verkrijgbaar zal zijn.

Uitsluitsel zullen we waarschijnlijk pas krijgen bij de volgende kwartaalcijfers van Apple. De conference call daarover is op de 27e van deze maand, zoals ook op de kalender van MacFreak te zien is.

iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zorgen voor nieuw record Foxconn #Apple #iPhone #Foxconn

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie