https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
iPhone vestigt ook records in de tweedehands markt
De afgelopen jaren waren er altijd wel een paar analisten te vinden die van mening waren dat Apple goedkopere modellen moest uitbrengen om te kunnen overleven en de concurrentie met Android vol te kunnen houden.

Dat de analisten met die mening weinig van het bedrijf in Cupertino begrepen hebben werd nog eens overduidelijk toen Apple precies het tegenovergestelde deed: met de iPhone X bracht het de duurste smartphone in grote oplage tot nu toe uit. En het verhaal daarna is bekend, de iPhone X is overduidelijk een schot in de roos gebleken.Maar het is niet alleen de nieuwe iPhone X die records gevestigd heeft, ook tweedehands blijkt die nieuwe records te vestigen. De gemiddelde prijs voor inkoop van een tweedehands iPhone X ligt rond de 75 procent, verkoop rond de 85 procent. Met andere woorden, het model met 64 GB opslagruimte van 999 dollar brengt op dit moment nog steeds ongeveer 850 dollar op.

De reden hiervoor is simpelweg de wet van vraag en aanbod. De vraag is groot, en de kopers zijn niet geïnteresseerd in andere modellen, maar gericht op zoek naar een iPhone X. Hierdoor past de iPhone X keurig in de rest van het gamma van Apple, ook dit model blijkt bij doorverkoop erg waardevast.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: iPhone vestigt ook records in de tweedehands markt
reactie #1 geplaatst: 24 juli 2018 - 15:57
Indrukwekkend, maar ook niet erg verbazend.

De iPhone X is zo goed dat ik me kan voorstellen dat die tweedehands ook nog veel waard is.
geplaatst door: anraadts