https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon.jpg
Is de MagicDock de beste standaard voor de iPad Pro?
Toen Kensington eerder dit jaar hun Surface dock voor Microsoft’s Surface tablets uitbracht schreef The Verge dat dit het dock was dat Microsoft had moeten maken, omdat het van een Surface eigenlijk een desktop maakt. Maar met een prijs van 399 dollar is dat beslist geen goedkope oplossing.

Het is dit dock dat duidelijk heeft gediend als inspiratie voor de MagicDock, een nieuwe standaard voor de 2018 iPad Pro modellen die nu op Kickstarter al duidelijk een doorslaand succes is. Want met nog 24 dagen te gaan is er al meer dan zeven keer zoveel geld opgehaald dan er nodig was, dankzij de 529 mensen die hun steun (en geld) hervoor al hebben toegezegd. In het filmpje hieronder kan je de MagicDock in actie zien, waarbij duidelijk wordt hoe makkelijk die in hoogte verstelbaar en draaibaar is.


Om te beginnen met de specs, bij het uitkomen zal de MagicDock alleen werken met de 10,5-inch en de 12,9-inch iPad Pro modellen die Apple in 2018 uitbracht. De reden hiervoor is dat de MagicDock gebruik maakt van de magneten die in die modellen zitten, waardoor die makkelijk op de MagicDock bevestigd kan worden (en er natuurlijk ook weer makkelijk van worden afgehaald). Maar er wordt al gewerkt aan een versie voor oudere iPad Pro modellen.

Aansluitingen

Aan de achterkant van de MagicDock vinden we vier aansluitingen, waarbij het jammer is dat de USB-C aansluiting alleen voor opladen gebruik kan worden en dus kennelijk geen data kan doorgeven. Hieronder die vier aansluitingen op een rij:

  • Een 3.5 millimeter audio aansluiting
  • Een 4K HDMI aansluiting
  • Een USB 3.0 aansluiting
  • Een USB-C aansluiting voor het opladen van de iPad Pro

Materiaal

De MagicDock is gemaakt van geanodiseerd aluminium en verkrijgbaar in de kleur zilver of spacegrey, dus in dezelfde kleuren waarin Apple deze modellen aanbiedt. Het oppervlak van de MagicDock waartegen de iPad Pro rust is helemaal bedekt met microfiber.Een goed idee?

In het filmpje ziet deze dock er erg aantrekkelijk uit, en er is duidelijk veel interesse in. Maar het lijkt verstandig om de reden waarom Apple geen computers met aanraakschermen maakt in het achterhoofd te houden: het is erg vermoeiend om met je handen ‘in de lucht’ te werken als dat iets langer duurt. De hoge stand van MagicDock lijkt dan ook vooral een prima aanvulling voor alle momenten dat de iPad niet erg intens gebruikt wordt, of als je met een muis werkt. In alle andere gevallen zal je waarschijnlijk de laagste stand gebruiken.

En mocht de MagicDock bijna altijd in de laagste stand gebruikt worden dan wordt die daar natuurlijk wat minder aantrekkelijk van. Het voordeel is dan wel de prijs, op dit moment op Kickstarter nog 99 dollar voor de 10,5-inch versie en 109 voor die van 12,9 inch. Later worden die prijzen respectievelijk 139 en 149 euro.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste melddeBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Is de MagicDock de beste standaard voor de iPad Pro?
reactie #1 geplaatst: 29 juli 2019 - 10:50
‘Handen in de lucht’, mwah valt wel mee nu de iPad muis ondersteuning heeft. Jammer dat er geen lightning docks het levenslicht zien. Dit zal te maken hebben met de technische beperking van lightning?
geplaatst door: Jurriaan
5s iOS 12 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Is de MagicDock de beste standaard voor de iPad Pro?
reactie #2 geplaatst: 29 juli 2019 - 11:32
@ Jurriaan: goede aanvulling, heb het nieuwsbericht er op aangepast.
geplaatst door: Robert
antw: Is de MagicDock de beste standaard voor de iPad Pro?
reactie #3 geplaatst: 30 juli 2019 - 10:50
Ik zie toch ook echt de 11" iPad Pro genoemd worden op Kickstarter…
geplaatst door: PaulB