Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)

(1/9) > >>

Robert:
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)Sinds de iPhone in 2007 uitkwam gaat de ontwikkeling door, maar is ook altijd de vraag blijven bestaan wanneer er een ‘iPhone killer’ zou komen. Want het staat als een paal boven water dat er op een gegeven moment een device net zoals de iPhone alle concurrentie zal wegvagen.

Imran Chaudhri was betrokken bij het design van onder andere de Mac, iPod, iPhone, Apple TV, Apple Watch, AirPods, HomePod en iPad. En Bethany Bongiorno werkte bij Apple onder andere mee aan diezelfde iPad, waarna deze twee hun eigen bedrijf begonnen. Dit bedrijf is Humane (Humaan), dat als doel heeft om een device op de markt te brengen waardoor mensen niet meer alleen maar naar hun scherm kijken, maar weer onderlinge interactie aangaan.

I obtained a video of @Humane 's AI-powered wearable projector in action (clipped from a video @zarifali9 sent me of the #TED2023 by @imranchaudhri)

This looks insaneee! pic.twitter.com/DDOfTMCxH5— Ray Wong (@raywongy) April 21, 2023
--- Einde van citaat ---

Hun antwoord is volledig gebouwd rond AI en doet nog het meest denken aan het communicatie-device dat in Star Trek altijd de borst van kapitein Kirk sierde. En net zoals bij dat device hoef je deze alleen maar aan te raken en er tegen te praten.

Hieronder laat Imran Chaudhri bijvoorbeeld zien hoe zijn vraag in het Engels naar het Frans vertaald wordt, met een imitatie van zijn stem, inclusief de intonatie.

The @Humane wearable doing English->French AI translation in your own voice... wow. (SOUND ON)

Video credit @ZarifAli9

Read the exclusive on the Humane wearable's features: https://t.co/TYRmtYPSYI pic.twitter.com/cmAWEU8DFS— Ray Wong (@raywongy) April 21, 2023
--- Einde van citaat ---

Als het device geactiveerd wordt is dat te zien aan status-LED’s, de projectie op de hand die je in de eerste tweet kon zien is mogelijk door een kleine ingebouwde laser-projector.

Another video @humane's AI wearable projector being used https://t.co/NZjaQryuAW pic.twitter.com/XBQ9V6PRry— Ray Wong (@raywongy) April 21, 2023
--- Einde van citaat ---

Veel vragen

Hoewel de techniek erg indrukwekkend overkomt roepen deze kleine demo’s vooral vragen op. Vragen die ook niet beantwoord worden in het artikel van Inverse waar deze tweets uit komen.

Bijvoorbeeld: hoe zwaar is het device, is er een externe batterij, en zo nee, hoe lang voordat het weer opgeladen moet worden. Hoe handig is het eigenlijk om iets op je hand geprojecteerd te krijgen, en werkt dat in felle zon? Hoe werkt een interface die bijna volledig met een stem gaat in een luidruchtige omgeving, of in een stille waar je andere mensen daarmee zou storen?

Er zijn vast nog veel meer van dit soort vragen te bedenken. Maar één ding is zeker: bij Humane hebben ze iets bijzonder voor elkaar gekregen. Maar of dit nu de iPhone killer is, die vraag lijkt nog helemaal open.


Update: inmiddels is de video van de TED Talk waar de stukjes die hierboven al te zien waren in zijn geheel beschikbaar, en hieronder te zien.Update 2: Volgens David Pierce van The Verge zou dit device 699 dollar gaan kosten met daarbovenop een abonnement van 24 dollar per maand.

Dat lijkt wel heel erg veel geld voor iets dat in essentie op dit moment een smartphone zonder scherm is, met als enig voordeel dat je niet meer iets in je zak of handtas hoeft te hebben.


Update 3: inmiddels zijn de reviews van deze draagbare AI uit, en die hebben één verbindende factor: ze zijn eigenlijk allemaal negatief. Hieronder een paar voorbeelden.

Cherlynn Low voor Engadget

David Pierce voor The VergeI’ve been testing the Humane AI Pin for the last few weeks.  I thought it would be really cool, but it's literally not. As in, it actually gets hot. My short video review here: pic.twitter.com/3XCmbxQKKu— Joanna Stern (@JoannaStern) April 11, 2024
--- Einde van citaat --- #Humane

orange:
In de zomer bij het zwembad in je zwembroekje.... ;) Dan is een iPhone toch wel iets 'hand'iger.

Die projectie is niet meer of minder dan een vervanger van je smartwatch, maar dan geprojecteerd op je hand (handig op de fiets en zo, als je eerst je hand stil voor je borst moet houden om iets te kunnen zien).

Nee, geinige scifi natuurlijk; maar voorlopig gaan we echt nog niet af zijn van een schermpje in onze hand (en niet OP onze hand).

AI gebruiken voor talen die je niet beheerst is dan weer en ander verhaal, en uiteraard wel interessant. Maar dat kan prima via je iPhone.


--- Citaat ---...dat als doel heeft om een device op de markt te brengen waardoor mensen niet meer alleen maar naar hun scherm kijken, maar weer onderlinge interactie aangaan.
--- Einde van citaat ---
Van mensen die alleen naar hun scherm kijken naar mensen die alleen naar hun hand staren.  :biggrin:

GeorgeM:
@orange: +1

Heel erg leuke ideeën in dit device, maar gaat zeker niet de iPhone killer worden.

de Redactie:
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.

de Redactie:
Er is een tweede update bij dit nieuwsbericht gezet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie