https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS-icoon.jpg
Kunnen we in iOS 14 straks zelf standaard-apps instellen?
Terwijl Apple al een tijdje onder vuur ligt voor het relatief gesloten karakter van iOS zou er in Cupertino overwogen worden om op dat gebied een drastische stap te nemen: mogelijk krijgen we in iOS 14 de optie om zelf te kiezen welke app als standaard-app fungeert.

Denk aan een link met een e-mailadres, dat zal in alle versies van iOS tot nu toe altijd automatisch openen in Apple’s eigen Mail-app. Als ze bij Apple inderdaad besluiten om dit aan te passen dan zou je in de toekomst zelf de app kunnen kiezen waarin zo’n link opent. Eigenlijk dus dezelfde situatie die we gewend zijn in macOS, daar zouden we het waarschijnlijk erg vreemd vinden als we dat soort dingen niet zelf kunnen kiezen. Als Apple dit inderdaad doorvoert dan zou het ook gelden voor web-links, je zou dan zelf kunnen instellen in welke browser die openen.Maar het zou nog veel verder gaan, en ook gelden voor de HomePod. Daarop zou je dan ook Spotify in plaats van Apple Music kunnen gebruiken. Dat is nu al mogelijk, maar dan alleen als je Spotify op een ander device hebt draaien en die audio met AirPlay doorstuurt, maar niet direct op de HomePod zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodTopView.jpg
Kunnen we in iOS 14 straks zelf standaard-apps instellen?


Apple ligt al een tijdje onder vuur over het gesloten karakter van iOS, dat leidde onder andere tot een klacht van Spotify bij de EU. Tot nu toe heeft Apple dat soort klachten altijd vurig gepareerd, als er inderdaad gekozen wordt om dit alles in iOS 14 mogelijk te maken dat betekent dat een enorme ommezwaai.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-HomePod-Siri.jpg
Kunnen we in iOS 14 straks zelf standaard-apps instellen?met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #iOS #iPhone #HomePod
geplaatst door: Robert
antw: Kunnen we in iOS 14 straks zelf standaard-apps instellen?
reactie #1 geplaatst: 21 februari 2020 - 11:53
Lijkt mij een uitstekende stap. Zelfs al heb ik er zelf niet direct behoefte aan.
geplaatst door: A Henket