Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Kuo: komende tijd blijft productie iPhones achter, daarna de vraag ook

(1/2) > >>

Robert:
Kuo: komende tijd blijft productie iPhones achter, daarna de vraag ookMing Chi-Kuo is uitstekend ingevoerd in de toeleveringsketen van Apple, en weet daardoor vaak erg goed te voorspellen waar Apple in de (nabije) toekomst mee gaat komen. Dit keer reageert hij op de problemen in iPhone City, volgens hem gaan die erg groot zijn voor Apple.

Hij denkt dat Apple dit kwartaal tussen de 15 en 20 miljoen minder iPhones zal kunnen verkopen, simpelweg omdat er niet meer uit China aangeleverd worden. Waar analisten nu nog rekenen op tussen de 80 en 85 miljoen stuks tijdens dit kwartaal zou dat dus een stuk lager uitkomen. Daarbij denkt hij dat als de problemen daar eenmaal voorbij zijn Apple een behoorlijk gedeelte van de vraag zal zien verdampen, klanten zouden niet eindeloos op hun iPhones willen wachten.

Kuo: komende tijd blijft productie iPhones achter, daarna de vraag ook

Of hij met dat laatste het aan het juiste eind heeft valt nog te bezien, in de afgelopen jaren bleken de klanten van Apple erg vaak opvallend merk-trouw, en was langer wachten op producten met vertraging voor het overgrote gedeelte van de klanten geen reden om naar een ander merk over te stappen.

Volgens Kuo zou een komende economische recessie Apple hierbij parten kunnen spelen, maar in het verleden heeft Apple laten zien dat zulke tegenwind vaak ook met succes weerstaan werd. Maar het verleden is natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst, het wordt dus interessant om te zien of Kuo gelijk heeft, of niet. #iPhone

orange:
Het is niet dat er geen nieuwe iPhone voor je klaar staat dat je direct overstapt op een andere merk.

Het overgrote deel zal dan gewoon nog een even langer met de huidige iPhone doen. En moet je echt een vervanger hebben (iPhone overleden) dan is er altijd nog een uitgebreide tweedehands markt.

MacFrankie:
Ik denk dat "consuminderen" helemaal niet zo slecht is. Een telefoon gaat echt wel langer mee dan 1 jaar. Een computer is na 3 jaar echt nog niet afgeschreven.

Ik heb mijn iPhone nu ruim een jaar, ik zal er nog wel 2 jaar mee doen. Daarna kan hij doorgeschoven worden binnen het gezin.

De iMac uit 2015 werkt ook nog, al wil ik al ruim een jaar een nieuwe. Ik zit te wachten totdat de iMac M1 met 16GB RAM en 1TB SSD in mijn ogen betaalbaar is, en zolang dat niet het geval is, blijft de oude iMac nog even in bedrijf. In geval van nood heb ik een (iets minder oude) MacBook Air om op terug te vallen.

We zitten in een recessie, we hebben een hoge inflatie, het zou wel heel raar zijn als producenten van premium goederen dat niet zouden merken.

iSan:
Klopt helemaal wat men hierboven typt.

Mensen hebben gewoon last van "interne" verlangen om telkens voor nieuwste van de nieuwste te gaan.

puk1980:
Ik ben van een iPhone 6 (Sep 2014) naar een iPhone 11 Pro (Sep 2019) gegaan. Mijn volgende iPhone verwacht ik pas over twee jaar (iPhone 16 Pro, Sep 2024?) aan te schaffen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie