Snel Emoji kiezen met hulp van het toetsenbord
geplaatst: 31 maart 2020 - 11:40
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SmartKeyboard-icoon.jpg
Snel Emoji kiezen met hulp van het toetsenbord
Recent bracht Apple iPadOS 13.4 uit, voor het eerst met uitgebreide ondersteuning voor toetsenbord voor iPads. Erg welkom, maar wat doe je als je Emoji wilt gebruiken? Apple’s eigen Bluetooth toetsenbord voor de Mac werkt bijvoorbeeld met iPadOS 13.4, maar heeft daar geen knop voor.

Gelukkig is er wel een toetsencombinatie waarmee je deze optie op kan roepen: klik op de Spatiebalk, terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt. Je krijgt dan de toetsenbord-kiezer te zien, waarbij ook Emoji een optie is. En nu we het toch over het snel gebruiken van Emoji hadden, op de Mac is de sneltoets-combinatie dezelfde als voor iPadOS, je moet alleen Command (⌘) eraan toevoegen. Met andere woorden, klik op de Spatiebalk terwijl je Control en Command ingedrukt houdt, en je krijgt de Emoji-kiezer te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EmojiKiezerMacOS.jpg
Snel Emoji kiezen met hulp van het toetsenbord


Op de Mac is dat met een zoekveld, opvallend genoeg ontbreekt dat (nog?) in iOS en iPadOS. Heb je een MacBook Pro met Touch Bar, dan kan je die natuurlijk ook gebruiken om Emoji in te voeren, maar ook daar heb je geen zoekfunctie.

In iPadOS kan je trouwens in Instellingen → Toegankelijkheid ook instellen dat je met je toetsenbord alles op het scherm bestuurt, en daar je eigen sneltoetsen voor functies instellen (in de video hieronder zie je hoe dat werkt vanaf 3:37)
 #iPadOS #macOS #Tip
geplaatst door: Robert
antw: Snel Emoji kiezen met hulp van het toetsenbord
reactie #1 geplaatst: 31 maart 2020 - 21:30
Als ik met een Logitech toetsenbord het woord MacBook 💻 in toets krijg ik een Emoji van een Macbook. Dat verschilt toch nauwelijks van het ‘fysieke’ zoekveld op een Mac (daar gelaten dat het Logitech toetsenbord middels F6 de emoji’s al kon weergeven vanaf de komst van iPadOS).
Het voordeel van CTRL-spatie is dat je kunt switchen tussen verschillende toetsenborden. Bijvoorbeeld Nederlands, emoji, Duits en Engels.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
antw: Snel Emoji kiezen met hulp van het toetsenbord
reactie #2 geplaatst: 1 april 2020 - 13:54
Ook top hint van Jurriaan!
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain