https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Signal-icoon.jpg
Met Signal’s PINs kan je profielen en contacten herstellen (Upd.)
Sinds de overname van WhatsApp door Facebook krijgen alternatieven steeds meer gebruikers, en het lijkt er op dat Signal daarbij als winnaar uit de bus komt. Niet voor niets, want dat is waarschijnlijk de veiligste van de cross-platform chat-apps.

Toen ik recent mijn iPhone voor een nieuwer model inruilde kwam ik al snel het grootste nadeel van Signal tegen: alle data was verdwenen. Ondertussen hebben ze bij Signal daar een oplossing voor bedacht, dat zijn Signal’s PINs. In de nieuwe versie van Signal zal je daar automatisch naar gevraagd worden, het gaat dan om een pincode die uit minimaal vier cijfers bestaat, en er kunnen ook letters gebruikt worden. Van die PIN wordt een 32 byte key afgeleid, waarmee twee variabelen worden gegenereerd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Signal-PINs.png
Met Signal’s PINs kan je profielen en contacten herstellen (Upd.)


Dat zijn een authenticatietoken en een master key, gecombineerd met willekeurig gegenereerde invoer. Van deze master key worden aanvullende keys afgeleid, waarmee andere bij Signal opgeslagen data wordt beveiligd.

Als je daarna van iPhone wisselt, of die verliest, dan kan je met Signal en hetzelfde geregistreerde telefoonnummer met je PIN je profiel, instellingen en contacten meteen terug krijgen. Daarbij hebben de ontwikkelaars ook bescherming tegen bruteforce-aanvallen toegevoegd, om eventueel misbruik voor te zijn en te voorkomen.

Je PIN in Signal is dus letterlijk de sleutel tot jouw opgeslagen data. Als je eenmaal een PIN hebt ingesteld zal Signal je van tijd tot tijd daarnaar vragen, zodat je die PIN niet vergeet omdat je die verder nooit gebruikt. Meer informatie over deze nieuwe PINs is te vinden op deze blog-pagina van Signal zelf.


met dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste meldde


Update: Inmiddels is er en blog-post verschenen waarin uitgelegd wordt hoe je vanaf nu al je data in Signal van de ene naar de andere iPhone of iPad kan overzetten. Deze blog-post kan je hier vinden. #Signal #iOS
geplaatst door: Robert
Erg fijn alternatief. Voor mij geen Whatsapp meer.
geplaatst door: Jeroendv
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie