https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Met Swift 5 lijkt deze programmeertaal echt volwassen te worden
Apple heeft deze week Swift 5 uitgebracht, iets waar ontwikkelaars voortaan gebruik van kunnen maken (in Xcode 10.2). Het grote nieuws is vooral dat er nu Application Binary Interface (ABI) stability is voor al Apple’s platforms (macOS, iOS, watchOS en tvOS).

Die ABI betekent dat ontwikkelaars voortaan ook al eerder gecompileerde apps en libraries kunnen gebruiken, tot nu toe moest daarvoor veel extra werk verricht worden. En dat is goed nieuws voor ons, de eindgebruikers, zulke veranderingen betekenen betere apps en minder lang wachten op belangrijke updates. Dit betekent ook dat apps gemaakt in Swift kleiner zullen worden, er hoeven geen libraries meer meegeleverd te worden, waardoor ze minder ruimte op onze devices zullen innemen.


Heb je serieuze interesse in de vooruitgang bij Swift, dan is deze serie podcasts een aanrader. Ben je zelf geen ontwikkelaar maar wil je wel wat meer opsteken over Swift, dat kan op deze pagina van Apple.

Dat Apple een drijvende kracht wil zijn achter het populariseren en makkelijk maken van programmeren is niet alleen te zien door de ontwikkeling van Swift, maar vooral door de programma’s die daar weer een spin-off van zijn. Voorbeelden zijn het iedereen kan programmeren-programma en de gratis Swift Playgrounds-app voor de iPad.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert