geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice-app-icoon.jpg
Microsoft Office 2021 voor Mac en Windows later dit jaar
Steeds meer bedrijven bieden hun apps aan als abonnement, bij Microsoft heet dat abonnement Microsoft 365. Maar er zijn ook mensen en bedrijven die geen abonnement willen (of kunnen) gebruiken. Het goede nieuws is dat Microsoft deze gebruikers niet in de kou laat staan.

Microsoft vertelt dit in een net uitgebracht persbericht, waarin aangekondigd wordt dat er later dit jaar weer een stand-alone versie uitgebracht zal worden. Ook nu zullen er zowel versies voor de Mac als Windows zijn, en ook een versie voor consumenten en speciaal voor bedrijven. Verder zal OneNote ook weer van de partij zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftOfficeIcons.jpg
Microsoft Office 2021 voor Mac en Windows later dit jaar


Microsoft geeft in dit persbericht verder nog niets prijs. Maar de verwachtingen voor deze versie zijn onder andere ondersteuning voor Donkere Modus, betere ondersteuning voor Toegankelijkheid en Dynamic Arrays en X.ZOEKEN-functie in Excel.

LTSC

De zakelijke optie van deze stand-alone versie heeft in de naam de toevoeging LTSC, dat staat voor Long-Term Servicing Channel. Dat Microsoft zo’n versie uitbrengt maakt duidelijk dat toch nog lang niet alle bedrijven staan te popelen om over te stappen op Microsoft 365, inclusief de cloud-oplossingen die daarbij horen. Jared Spataro, de baas van Microsoft 365 zei daar in een kort interview met The Verge het volgende over:

Citaat
It’s just a matter of trying to meet customers where they are. We certainly have a lot of customers that have moved to the cloud over the last 10 months, that’s happened en masse really. At the same time, we definitely have customers who have specific scenarios where they don’t feel like they can move to the cloud.
Daarbij zitten onder andere bedrijven die door gereguleerde processen met vaste waarden moeten werken. Daarvoor is een app die regelmatig en automatisch een update krijgt helemaal geen plus, in tegendeel.

Wanneer?

Over het moment van uitkomen zei Jared Spataro ook nog iets:

Citaat
They will be closely timed, although we don’t have the details yet for the Windows release. The idea is to bring them close together so that enterprises can deploy and manage them on a similar type of cadence.
De eerste preview van van Office LTSC staat op dit moment voor april gepland, voor de versie voor consumenten zal er geen preview-versie zijn. De finale versies staan in de planning voor ‘later dit jaar, wanneer dat is op dit moment nog niet duidelijk.Microsoft Office 2021 voor Mac en Windows later dit jaar
19 februari 2021 - 18:13    reactie #1
geplaatst door: trabant
Ik  heb zo'n 25 jaar van schelden op MS-Word achter me (herpagineren, anyone?).

Maar een bedrijf dat op deze manier luistert naar zijn klanten* en ze niet met geweld die cloud in dwingt, heeft mijn sympathie.

*De bulk van de MS-Office inkomsten komt van grote kantoren die altijd al hun eigen servers hadden.
Microsoft Office 2021 voor Mac en Windows later dit jaar
19 februari 2021 - 18:49    reactie #2
geplaatst door: puk1980
En welkom (terug), Trabant! Heb je je (Brom)beer ook meegenomen? :smile:
Microsoft Office 2021 voor Mac en Windows later dit jaar
19 februari 2021 - 19:49    reactie #3
geplaatst door: Mac OS X
is het een MS office 2021 icloud versie of code in doosje zo als versie 2016 en 2019
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.4 2016
old Apple computers never death