https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
Zoek nog veel sneller met de 'bangs' van DuckDuckGo
Er zijn veel redenen om DuckDuckGo als zoekmachine te gebruiken. Niet alleen vanwege je privacy, maar ook omdat die in veel gevallen simpelweg beter werkt. Zo kan je met DuckDuckGo makkelijk zelf instellen in welk land jij zoekt, iets wat met Google op zijn minst heel erg moeilijk is.

Maar er is een andere reden om voor DuckDuckGo te kiezen, en dat is de mogelijkheid om daarin hun ‘bangs’ te gebruiken. Om een ‘bang’ in DuckDuckGo te gebruiken typ je een uitroepteken, gevolgd door de afkorting van die ‘bang’ met daarna je zoekterm. De afkorting van Wikipedia is simpelweg de letter w, dus “!w Albert Einstein” stuurt je meteen naar het Wikipedia artikel over dit genie.


Het aantal ‘bangs’ dat op dit moment al bestaat is duizelingwekkend, het zijn er al 12.345 en er komen er steeds meer .

In de video hierboven zie je veel van de mogelijkheden van DuckDuckGo, inclusief de ‘bangs’, hieronder een lijst van een aantal ‘bangs’ die waarschijnlijk handig zijn voor veel van ons:

 • Wikipedia: !w
 • Wikipedia Nederland: @wikinl
 • YouTube: !watch, !ytb, !ytd of mijn favoriet: !yt
 • Amazon: !amazonnl of !amazonde
 • OneDrive: !1dr
 • Google Maps: !map
 • Apple Maps: !amps
 • OpenStreetMaps: !openmaps
 • IMDB: !imdb
 • Rotten Tomatoes: !rottentomatoes
 • Algemeen Nederlands Woordenboek: !anw
 • Coolblue Nederland: !coolbluenl
 • Coolblue België: !coolbluebe
 • MediaMarkt Nederland: !mediamarktnl

Wil je jouw eigen ‘bangs’ opzoeken in die enorme lijst? Dat kan op deze pagina van DuckDuckGo zelf.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Zoek nog veel sneller met de 'bangs' van DuckDuckGo
reactie #1 geplaatst: 28 september 2020 - 22:25
Voor de liefhebbers:

All duckduckgo bang operators on one page (metasearch tool):
https://mosermichael.github.io/duckduckbang/html/main.html

Discussie op HN
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
antw: Zoek nog veel sneller met de 'bangs' van DuckDuckGo
reactie #2 geplaatst: 10 oktober 2020 - 09:20
En... Navigatie

Plan Your Route Privately: DuckDuckGo Now Has Driving & Walking Directions
geplaatst door: JJmac
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
antw: Zoek nog veel sneller met de 'bangs' van DuckDuckGo
reactie #3 geplaatst: 10 oktober 2020 - 11:42
Ik gebruik al jaren een andere methode om op een specifieke site te zoeken. Je hoeft hiervoor niet zo'n bang-codenaam van DuckduckGo te kennen en hij werkt overal.

Stel dat je zoekt op de site van de Consumentenbond naar de testresultaten van een beoogd apparaat. Het is altijd afwachten (en vaak verbijsterend) om te zien hoe de site omgaat met je zoekopdracht.

De genoemde methode werkt als volgt: typ in de zoekbalk (natuurlijk in die van Duck, maar het kan in alle zoekbalken van browsers) het volgende (met als voorbeeld de consumentenbond en een willekeurig apparaat):

site:consumentenbond.nl Zanussi Blabla34256

Het eerste deel bevat geen spaties, maar na het gewenste adres (hier dus consumentenbond.nl) volgt een spatie en daarna de zoekterm.

Een fantastische manier om te zoeken op al die sites waar zoeken met behulp van fuzzy logic niet mogelijk is. Ik hoop dat ik het technisch goed begrepen heb, maar die fuzzy logic zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ondanks een typfout tóch de juiste resultaten krijgt voorgeschoteld. Bovendien heb ik het idee dat de grote zoekmachines breder en dieper weten te graven in de site dan de zoekmachine van zo'n site zelf.

Probeer maar, het werkt geweldig, vooral bij websites waarin het slecht zoeken is, zoal bijvoorbeeld die van de publieke omroep.
geplaatst door: Alvinus