Nokia wil weer telefoons gaan maken
geplaatst: 21 april 2015 - 13:13
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nokia_Logo.jpg
Nokia wil weer telefoons gaan maken
Van het verhaal van wat er de afgelopen jaren met Nokia gebeurd is kan waarschijnlijk een boeiende film gemaakt worden. Eerst werd Microsoft's Stephen Elop daar CEO, waardoor de schijn gewekt werd dat Microsoft op een stiekeme manier Nokia aan het overnemen was. Uiteindelijk bleek dat in 2013 ook zo te zijn, maar daar werd voor betaald, 7 miljard dollar voor de Devices en Services divisie.

Eén van de overgebleven divisies, Nokia Technologies, blijkt nu plannen te hebben om weer mobiele telefoons te gaan produceren, en dat zou komend jaar al weer het geval moeten zijn. Dat zou trouwens niet het enige zijn waarmee Nokia een comeback wil maken, ook virtual reality zou daar onderdeel van moeten gaan uitmaken.

Nokia Technologies is de kleinste divisie van Nokia, en is de afdeling die zich bezighoudt met de patenten van Nokia. Dat is trouwens niet niks, want het bedrijf heeft meer dan 10.000 van die patenten.

Het lijkt erop dat Nokia in het begin vooral bestaande Android smartphones zal uitbrengen met hun naam erop, dat doen ze nu ook al met hun N1 Android tablet, dat in China te koop is. Maar volgens Richard Kerris, een voormalig manager van Nokia, zou het bedrijf interessante dingen in de pijplijn hebben.
Citaat


They have a lot of great stuff in development. It gave me complete confidence that Nokia is a company that is not going away.


Dat er geen Nokia smartphones zullen uitkomen voor het eind van dit jaar heeft trouwens te maken met het contract met Microsoft, volgens die overeenkomst mag het bedrijf dat tot het eind van 2015 niet doen.geplaatst door: Robert