https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro_Nehalem.jpg
NVMe-ondersteuning Mac Pro 5,1 gevonden in Mojave 10.14.1
Zodra er een nieuwe versie van een besturingssysteem uitkomt wordt er al aan de eerste update gewerkt. Want er zijn eigenlijk altijd bugs op te lossen, en als een allereerste versie net op grote schaal is uitgebracht komen er natuurlijk altijd nog meer problemen en probleempjes naar boven.

In die beta-versies worden vaak verrassingen gevonden, en dit keer zit daar goed nieuws bij voor alle bezitters van het model Mac Pro dat door Apple werd uitgebracht in juni 2012, de Mac Pro 5,1. Want als je daarin snelle opslag als NVMe aan de ingebouwde PCIe bus wilde aansluiten dan moest je daar een aparte driver voor installeren. Maar met de derde Developer Preview van macOS 10.14.1 Mojave blijkt dat helemaal niet meer nodig, want daar zit die driver al ingebouwd.


klik op de afbeelding voor een grotere versie

Erg verrassend om te zien dat Apple hiermee alle gebruikers van die Mac Pro niet alleen niet in de kou laat staan maar ze zelfs nog actief ondersteunt. Want macOS 10.14 Mojave kan op zowel op de mid 2012 als de mid 2010 Mac Pro’s gewoon geïnstalleerd worden, zolang daar maar een videokaart in zit die Apple’s eigen Metal ondersteunt. Dat zijn de volgende videokaarten:

  • Nvidia GeForce GTX 400 series en nieuwer
  • Intel HD4000 en nieuwer (Ivy Bridge of nieuwer)
  • AMD HD7000 en nieuwer


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert