Heeft Apple veel geld over voor MGM?
geplaatst: 28 januari 2020 - 11:11
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Heeft Apple veel geld over voor MGM?
Voor het eerste jaar AppleTV+ zou Apple al een slordige miljard dollar hebben uitgegeven, de teller staat inmiddels ongetwijfeld een stuk hoger. Dat maakt vooral duidelijk hoe duur het maken van content is, op dit moment is het resultaat elf series en twee films, dat worden er in de loop van het jaar natuurlijk nog meer.

Een manier om je catalogus snel aan te vullen is om die aan te kopen van een andere partij, volgens CNBC zou Apple op dit moment daarvoor in gesprek zijn met MGM. Er zouden meerdere geïnteresseerden zijn, naast Apple onder andere Netflix. Apple heeft al geprobeerd om de catalogus van andere studio’s over te nemen, waaronder Bad Robot (de studio van J.J. Abrams) en A24, een studio die in het verleden al veel Oscars in de wacht heeft weten te slepen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVPlusJamesBond.jpg
Heeft Apple veel geld over voor MGM?


In de afgelopen periode waren er in dit veld meerdere grote overnames te zien, zoals de overname van Fox door Disney, Comcast dat Sky overnam, AT&T kocht Time Warner en Viacom ging samen met CBS. De spelers worden dus steeds groter en de relatief kleinere worden min of meer vanzelf overname-kandidaten. In dat rijtje staan bijvoorbeeld AMC Networks, Discovery, Lions Gate, MGM, Sony Pictures en ViacomCBS.

Die laatste dus ondanks de eerdere fusie. Klein in deze tak van sport is trouwens erg relatief, het gaat dan om bedrijven met een waarde van 50 miljard dollar of minder.

Het lijkt een kwestie van tijd tot Apple studio's vindt met een catalogus die interessant genoeg is voor de juiste prijs. Apple is in ieder geval de meest kapitaalkrachtige van alles spelers in dit veld. Als dat lukt dan zal Apple hoogstwaarschijnlijk ook in het het rijtje komen van de vijf grote bedrijven op het gebied van streaming media van dit moment: Amazon, AT&T, Comcast, Disney en Netflix. #AppleTVPlus
geplaatst door: Robert