https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IconMenu-icoon.jpg
Heel veel icoontjes bij de hand voor een paar euro
Ben je een designer, tattoo-artist, maak je webpagina’s, wil je een gelikte presentatie maken of ben je ‘gewoon’ een fan van icoontjes? Voor al deze categorieën, en meer, is er nu een app voor de Mac die voor een paar euro meer dan 100.000 icoontjes voor je klaar heeft staan.

Deze app heet erg toepasselijk IconMenu, en die doet precies wat je van een app met zo’n naam verwacht. Na installatie krijg je in de menubalk van je Mac een icoontje, daarop klikken geeft je direct toegang tot die enorme verzameling. Je kan daar doorheen bladeren, waarbij je de mogelijkheid hebt om links voor een aantal opties te kiezen, bijvoorbeeld Flat, Photorealistic of 3D. Maar nog veel makkelijker is om het zoekveld te gebruiken, zoals je hieronder kan zien werkt die snel en goed.

IconMenu is al klaar voor de Donkere Modus van zowel Mojave en Catalina, zoals hierboven ook al te zien. Daarnaast worden alle beschikbare groottes van .png-bestanden ondersteund (van 16 pixels tot  1024 pixels), en er is ook ondersteuning voor svg- en ICNS-bestanden. IconMenu gebruikt de API van iconfinder.com, alle icoontjes komen dus uit de database van die site.

https://www.iconmenu.com/img/scr-img/app-10.png
Heel veel icoontjes bij de hand voor een paar euro


IconMenu kost € 3,49 in de Mac App Store, en werkt op iedere Mac met een 64-bit processor waar  minimaal macOS 10.12 (Sierra) op staat .

https://www.iconmenu.com/img/scr-img/app-12.png
Heel veel icoontjes bij de hand voor een paar euro


Een extra reden om deze app te vermelden is dat deze komt van Vlaamse bodem. Eén van de mannen daarachter is Florian Soenens, tot voor kort actief op onze zustersite InterMactivity.be. De site is inmiddels opgeheven, veel van de leden van die site hebben inmiddels de weg naar MacFreak gevonden.

Wat wel opvalt is dat de app op dit moment alleen nog maar het Engels ondersteunt, misschien dat er in een toekomstige versie ook nog het Nederlands toegevoegd gaat worden?Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Heel veel icoontjes bij de hand voor een paar euro
reactie #1 geplaatst: 7 juni 2019 - 13:36
Leuke tip! De app maakt gebruik van deze icon-database. Daar kun je ook rechtstreeks icons downloaden.
geplaatst door: Max Gaav
Sow a thought, reap an action ; Sow an act, reap a habit
Sow a habit, reap a character ; Sow a character, reap a destiny
antw: Heel veel icoontjes bij de hand voor een paar euro
reactie #2 geplaatst: 7 juni 2019 - 14:36
Citaat
tattoo-artist

Zie je het al voor je dat een 'tattoo-artist' (andermans) icoontjes gaat gebruiken op iemands lichaam. Haha 🙊

Volgens mij is de belangrijkste vereiste voor een 'tattoo-artist' dat je zelf kunt tekenen en ontwerpen. Niet knippen plakken en een beetje aanpassen.


Ik zie deze app ook wel eens op Twitter voorbij komen. De reden dat ik het bewust niet gebruik is omdat ik niet lui wil worden door tunnelvisie.

In mijn optiek is het uitzoeken van lettertypes, kleur/stijl en icoontjes voor een (web)project niet iets dat je moet 'versnellen' door even een app te openen waar 'alles' in zit. Dat zijn onderdelen van je research en daar hoort bij dat je online moet gaan kijken en vergelijken, wat kan wel en wat niet. Je loopt met dit soort systemen zo snel het risico dat er elders betere icoontjes zijn voor jouw project maar die zal jij nooit zien want Iconfinder heeft ze niet in hun catalogus.

Dat wil niet zeggen dat je nooit bij Iconfinder uit kunt komen want de site wordt gewoon goed gevonden online. Ik heb ook wel eens gehad dat ik aan het zoeken was naar (premium) icoontjes voor gereedschappen en toen kwam ik uiteindelijk toch uit bij Iconfinder. Ik heb toen alleen de icoontjes online gekocht die ik nodig had, tik je een paar euro af en download je alleen wat je nodig hebt.

MAAR ☝️
... nu komt een lesje efficiëntie van Shmoo waarom je nooit lui mag worden.

Via Dribbble wist ik dat de eigenaar van deze icoontjes (Iconify) een avatar-collectie heeft in een unieke stijl.
https://www.iconfinder.com/families/avatars-4

Deze ontwerper is zo getalenteerd en de avatars in zijn stijl heb ik altijd al willen hebben ondanks dat ik er nog geen project voor heb waar ik ze in kan gebruiken maar gewoon omdat ze zo ontzettend mooi zijn. Ik ben toen gaan zoeken. Uber zuinigheid ook van mijn kant, maar via Envato Elements heb ik toen de gehele collectie + een hoop andere items van gerelateerde designers (gedurende een maand) kunnen downloaden voor eenmalig 20,-

Da's voor mij al genoeg redenen om mij niet op te laten sluiten in een appje met maar een beperkte catalogus tegenover wat er allemaal het open internet te vinden is.


En de gratis icoontjes, daar kijk ik niet eens naar want er is niets lelijker dan een site of app openen en meteen dat, Ooooh Font Awesome icoontjes herkenning hebben.
Dat is een heel andere divisie.
geplaatst door: Shmoo