Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Ook Apple adverteert veel minder op Twitter

<< < (2/2)

orange:

--- Citaat van: GeorgeM, 29 november 2022 - 10:51 ---...Gezien de op zijn minst erg vreemde besluiten van Musk sinds hij Twitter heeft overgenomen vraag ik me af of zijn fans inmiddels zien dat hij misschien toch iets minder geniaal is dan tot nu toe vaak gedacht werd.

--- Einde van citaat ---
Oh, hij is absoluut geniaal. Geen twijfel over.

Maar ook een beetje gek.

eoms:
Vandaag ging Musk langs bij Tim Cook:

https://www.macrumors.com/2022/11/30/elon-musk-tim-cook-meeting-apple-park/

Flix:

--- Citaat van: orange, 29 november 2022 - 18:17 ---Oh, hij is absoluut geniaal. Maar ook een beetje gek.
--- Einde van citaat ---
Helaas lijkt de wijzer toch een beetje door te slaan naar de kant van de gekte...

maartenb:
Gek of geniaal? Het is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat hij de eerste is die begrijpt dat een sociaal netwerk als Twitter een enorme maatschappelijke invloed heeft die heel makkelijk te misbruiken is door de eigenaren. Dit hebben we gezien met de laptop affaire van Biden waarbij Twitter actief links naar belastend materiaal van de New York Post blokkeerde. En dan heb ik het nog niet over de vele accounts die geblokkeerd zijn zonder inhoudelijke onderbouwing enkel omdat de verkondigde mening niet strookt met die van Twitter. Dat is je reinste censuur. Bedrijven mogen natuurlijk zelf bepalen met wie ze zaken doen maar in het geval van Twitter en andere Social netwerken weegt dat private argument niet op tegen het algemene belang van vrije meningsuiting. Musk begrijpt dat en daar zouden wij hem om moeten prijzen.

Apple en veel andere bedrijven zijn wat dat betreft totaal niet principieel en waaien gewoon mee met de wind die momenteel het hardst waait. Wederom een voorbeeld dat Apple allang niet meer het bevlogen bedrijf is wat het ooit was. Die bevlogenheid zie ik daarentegen wel terug bij Musk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie