Ook Apple Watch klaar voor doven en slechtzienden
geplaatst: 17 april 2015 - 13:45
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Ook Apple Watch klaar voor doven en slechtzienden
Apple heeft een naam hoog te houden wat betreft de voorzieningen in de software voor doven en slechtzienden. Want niet alleen OS X heeft een heleboel opties daarvoor (in Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid), ook iOS heeft al heel erg lang daar ook veel opties voor (te vinden in Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid).

Maar de Apple Watch is nieuw, en de software daarvoor is wel op iOS gebaseerd, maar toch voor een heel erg groot gedeelte toch weer helemaal vanaf de grond opnieuw ontwikkeld. Nieuwe hardware vraagt tenslotte om nieuwe software.

Het leek er dan ook op dat mensen met een visuele of auditieve handicap de klos zouden zijn bij de eerste generatie van de Apple Watch, maar gelukkig is het tegendeel waar.

Wil je weten wat de opties zijn die Apple in de Apple Watch heeft ingebouwd, dan kan je op deze afdeling van Apple's eigen site terecht. Daar krijgen we te zien wat Apple heeft gedaan voor zowel slecht zienden als slecht horenden. Voorbeelden daarvan zijn het kunnen uitvergroten van een gedeelte van het scherm, of het groter weergeven van de letters op het scherm.
geplaatst door: Robert