Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
geplaatst: 25 september 2020 - 12:16
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
Naast de updates voor macOS Catalina en voor iOS en iPadOS heeft Apple ook de eerste updates voor tvOS 14 en watchOS 7 klaarstaan. Zoals zo vaak bij tvOS vertelt Apple daar niets over, over deze watchOS willen ze bij Apple gelukkig wel iets meer aan ons kwijt.

Want van watchOS 7.0.1 zijn wel release notes, waarin te lezen is dat er een probleem met de Wallet-app opgelost is. Wat daarbij vooral opvalt is wat Apple niet vermeld, want er is een ander probleem met watchOS 7 waarvan het nu niet duidelijk is of deze update dat ook oplost. Daarbij gaat het om mensen die bijvoorbeeld gaan hardlopen zonder iPhone, de GPS-data hoort dan bij terugkomst alsnog overgedragen te worden. Maar in dit draadje op Apple eigen Support Communities blijkt dat dit bij een aantal mensen niet meer goed werkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS7.0.1ReleaseNotes.jpg
Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1


Hieronder de complete (maar erg korte) release notes van watchOS 7.0.1, het is dus niet duidelijk of bovengenoemde probleem met de GPS-data hierin al aangepakt is.

Citaat
watchOS 7.0.1 bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder:

  • Er is een probleem verholpen waarbij sommige betaalkaarten in Wallet voor sommige gebruikers waren uitgeschakeld

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates de volgende website:
https://support.apple.com/HT201222
Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update e die zal installeren zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om voor je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.

Heb je watchOS 6 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina.


Een update op Apple TV installeren

Updates op een Apple TV HD of 4K installeer je door te gaan naar Systeem, waarin je kiest voor Software-updates en daarin voor de optie Werk software bij. Als je de optie om update automatisch te installeren aan hebt staan, dan kan dit nog steeds nodig zijn als je de update er meteen op wil zetten, via die automatische functie duurt het vaak een stuk langer. In de drie schermafbeeldingen hieronder zie je al deze stappen voorbij komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-1.jpg
Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-2.jpg
Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvOS14.0.1Update.jpg
Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
 #AppleWatch #watchOS #tvOS #Update
geplaatst door: Robert
antw: Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
reactie #1 geplaatst: 5 oktober 2020 - 23:47
Er zijn nu nog meer bugfixes, ik heb zojuist tvOS 10.0.2 geïnstalleerd.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
reactie #2 geplaatst: 6 oktober 2020 - 09:56
14.0.2 bedoel u
geplaatst door: Alvinus
antw: Ook bugfixes in tvOS 14.0.1 en watchOS 7.0.1
reactie #3 geplaatst: 6 oktober 2020 - 10:03
Ja die inderdaad. Verwarrend, bij macOS begint (nu nog) alles met 10. Binnenkort niet meer...

Sinds gisteravond heb ik tvOS 14.0.2 op bij Apple TV4 draaien. Zonder issues, maar die had ik ook met 14.0 en 14.0.1 niet.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!