Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Ook de Calculator krijgt in macOS 15 een stevige update

(1/2) > >>

Robert:
Ook de Calculator krijgt in macOS 15 een stevige updateTwee dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Notities later dit jaar waarschijnlijk een erg grote sprong vooruit zal gaan maken. Maar het is niet alleen Notities dat Apple onder handen wil nemen, waarschijnlijk gaat hetzelfde gebeuren met de Calculator.

Apple zou op dit moment intern een aanzienlijk verbeterde versie van zijn Rekenmachine-app onder de codenaam ‘GreyParrot’ aan het testen zijn.

Ook de Calculator krijgt in macOS 15 een stevige update
klik of tap voor grotere versies
Die codenaam is een duidelijke verwijzing naar de Afrikaanse grijze papegaai, een soort die bekend staat om zijn intelligentie. Naast ondersteuning van Wiskundige Notities (‘Math Notes’) die voor de Notities-app zin de planning staan zou de vernieuwde Rekenmachine-app onder andere een zijbalk krijgen met een overzicht van eerder daarin uitgevoerde berekeningen.

Op dit moment is er in macOS al een optie om die eerder daarin uitgevoerde berekeningen te zien, die vind je onder in het Venster-menu onder ‘Toon overzicht’ (Window → Show Paper Tape). Maar de Calculator-app voor iOS heeft deze optie niet, terwijl er nog steeds helemaal geen Calculator-app van Apple voor iPadOS is.

De toevoeging van een geschiedenis zou het het openen en gebruiken van eerdere berekeningen aanzienlijk eenvoudiger moeten maken. In plaats van een andere app te gebruiken om getallen of bedragen op te slaan, zou het in iedere geval binnen de macOS Calculator-app mogelijk worden om daar te blijven en je recente berekeningen makkelijker bij te houden.

Ook zou de geschiedenis binnen de app toegankelijk zijn via een speciale knop linksboven in het venster van de app. Die knop zou gebruikers de mogelijkheid geven om te wisselen naar de geschiedenis vanuit alle drie de opties van de rekenmachine: basis, wetenschappelijk en voor programmeurs.

Design

In macOS 15 zou de Rekenmachine-app een design moeten krijgen dat doet denken aan dat van zijn iOS-tegenhanger, dus ook met afgeronde knoppen en donkere tinten. Daarmee zou dus vaarwel worden gezegd aan het vierkante uiterlijk dat de app al jaren heeft, dat geïnspireerd was door iOS 7.

Ook de Calculator krijgt in macOS 15 een stevige update

Eenheden omrekenen in macOS 15

Het omrekenen van eenheden zal naar verwachting veel intuïtiever worden met de vernieuwde versie van Apple's Rekenmachine-app. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet mogelijk om tegelijkertijd eenheden om te rekenen en wiskundige bewerkingen uit te voeren.

Met Project Grey Parrot wil Apple deze tekortkomingen aanpakken door het conversiesysteem voor eenheden sterk te verbeteren. In plaats van de gebruiker een reeks vervolgkeuzemenu's te tonen en je vervolgens te dwingen de gewenste conversie uit te voeren voordat je iets kan berekenen, zal de nieuwe en verbeterde Rekenmachine-app de conversie van eenheden in de interface integreren.

Op deze manier zouden we de mogelijkheid krijgen om ongestoord onze eigen bewerkingen uit te voeren, omdat de conversie van eenheden automatisch gebeurt. Zodra een berekening is voltooid, wordt het resultaat direct omgezet en weergegeven onder het resultaat. #macOS #Gerucht

DirtyMay:
En na Notities en Calculator, misschien ook eens Contacten.

Ook die kan een opfrisbeurt gebruiken.

Rutger:
Zou toch liever zien dat ze eens met een calculator app voor de iPad komen.

leavestone:
RPN zou ook fijn RPN (Reverse Polish Notation) is a mathematical notation that allows users to solve problems by mimicking how they learned to do math on paper.

bertvanderveen:

--- Citaat van: Rutger, 20 april 2024 - 21:52 ---Zou toch liever zien dat ze eens met een calculator app voor de iPad komen.

--- Einde van citaat ---

Tip: CalcBot. Mooi vormgegeven en heel,uitgebreid.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie