Ook honden worden gebruikt tegen cybercrime
geplaatst: 13 juni 2018 - 14:10
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spyware.jpg
Ook honden worden gebruikt tegen cybercrime
Dat de overheid actief IT-ers rekruteert weten we waarschijnlijk allemaal, er komen genoeg reclame-spotjes voorbij om ons daaraan te herinneren. Maar alleen menselijke IT-ers zijn waarschijnlijk niet genoeg, ook honden kunnen héél erg nuttig zijn.

Want sommige honden hebben zo'n goede neus, dat ze de speciale geur van electronica kunnen onderscheiden. Dat zijn er trouwens niet veel, slechts één op de vijftig honden met een goede neus is hiervoor geschikt. Die kunnen niet alleen de geur van narcotica, bommen en dat soort dingen onderscheiden, maar ook de speciale geur waardoor devices als USB Sticks en geheugenkaarten zich onderscheiden.

<iframe src="https://www.cnet.com/videos/share/this-dog-is-trained-to-find-computers-and-stop-crimes/" width="560" height="370" frameBorder="0" seamless="seamless" allowFullScreen></iframe>

Dit komt met name doordat in al dit soort devices één stofje gebruikt wordt waar honden met een erg gevoelige neus op getraind kunnen worden. Zolang die stof niet vervangen wordt en één op de vijftig honden het lukt om dit te kunnen ruiken opsporen zal deze aanpak nog werken.

Vooral Labrador Retrievers blijken erg goed te zijn in deze geur te traceren. In 2015 vond bijvoorbeeld een Labrador Retriever met de naam Bear een verborgen USB Stick met kinderporno in het huis van Jared Fogle, toen nog woordvoerder voor Subway. De openbaar aanklager noemde die vondst later als essentieel voor de veroordeling die later volgde.

Het hele verhaal over deze honden en hoe ze geselecteerd en getraind worden is hier te lezen, hieronder één van de spotjes van de overheid.Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert