https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen
De geruchten klopten, de opvolger van de iPhone Xr gaat de iPhone 11 heten (opvolgers van de Xs heten iPhone 11 Pro). Het meest opvallende aan de buitenkant zit aan de achterkant: er is een tweede lens bij gekomen en het Apple-logo staat nu gecentreerd, waar het bij alle voorgangers veel hoger stond.

Ook dit model komt weer in meerdere kleuren: paars, groen, geel, zwart, wit en het opvallende rood van Product(Red). Het scherm van de iPhone 11 is hetzelfde als de voorganger: een 6,1-inch LCD-scherm Liquid Retina-scherm met een resolutie van 1792 x 828 pixels en 326 pixels per inch. Ook is True Tone gebleven, dit is de techniek waardoor het scherm zich automatisch aanpast aan de kleur van het omgevingslicht en er zo altijd natuurlijker uitziet. En ook Haptic Touch is er nog steeds, hiermee krijg je extra opties te zien als je wat langer op het scherm drukt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple_iPhone11-water-resistant-091019.jpg
Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen


Waterbestendigheid

De achterkant van de iPhone 11 is van glas, het sterkste dat Apple tot nu toe voor de iPhone gebruikt heeft. Met andere woorden, bij Corning (Apple’s leverancier hiervoor) staat de ontwikkeling ook niet stil. Verder is er een IP-gradatie van 68. Dat staat officieel voor 30 minuten in water van 1,5 meter diep, het dubbele van de voorganger. In de realiteit betekent dit dat je wat minder hoeft te schrikken als er vloeistof overheen valt, ermee gaan zwemmen is geen goed idee.


A13 Bionic-chip

De processor in de iPhone 11 is de opvolger van de A12 Bionic-chip in de iPhone Xr en heet toepasselijk de A13 Bionic. Deze is natuurlijk weer een stuk sneller dan zijn voorganger, Apple uitstekende werk op dit gebied sinds de overname van P.A. Semi blijft zijn vruchten afwerpen.

Dat sneller geldt trouwens niet alleen voor de CPU, ook de GPU (het video-gedeelte) is een stuk sneller geworden. Hoeveel precies werd er niet bij verteld, maar terwijl de snelheid toegenomen is gaat de batterij nog een uur langer mee. Dat is indrukwekkend als je meeneemt dat de batterij van de iPhone Xr al veel langer dan een dag meeging.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple_iPhone11-family-lineup-091019.jpg
Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen


Camera en lenzen

Waar de iPhone Xr het met één lens moest doen heeft de iPhone 11 er twee: een ultragroothoek- en een groothoek. Met die ultragroothoek krijg je maar liefst vier keer meer in beeld, zo’n beeldhoek kan ook erg mooi werken bij close-up fotografie. Daarbij is er nu een Nachtmodus, waardoor foto’s in situaties met erg weinig licht heel erg veel beter uitvallen, zonder dat de flitser eraan te pas hoeft te komen.

De foto’s worden met deze Nachtmodus veel minder donker, de kleuren komen veel natuurlijker over en het is Apple ook gelukt om daarbij de beeldruis te verminderen. Dat laatste betekent trouwens niet dat er geen beeldruis meer zal zijn, met heel erg weinig licht is dat eigenlijk onvermijdelijk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone11-NightMode-091019.jpg
Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen


Het lijkt aannemelijk dat voor deze modus standaard de gewone groothoek gebruikt zal worden, het grootste diafragma daarvan is f/1.8, voor de super-groothoek is dat f/2.4. Dat betekent dat de gewone groothoek twee keer zoveel licht kan doorlaten.

De sensoren voor beide lenzen zijn 12 MegaPixels, video's worden in 4K geschoten. Die 12 MP geldt trouwens ook voor de camera aan de voorkant, waarmee je nu slo-motion selfies kan schieten (Apple noemt dat een slofie).


Prijsverlaging

De prijzen voor de iPhone 11 zijn, zonder subsidie van de provider, als volgt:

Citaat
  • Phone 11 met 64 GB opslag: € 809,-
  • iPhone 11 met 128 GB opslag: € 859,-
  • iPhone 11 met 256 GB opslag: € 979,-

Deze prijzen liggen 50 euro onder die van de iPhone Xr. De iPhone 11 zal vanaf 20 september in Nederland en België beschikbaar zijn. Wil je alle vernieuwingen en verbeteringen van de iPhone 11 weten, op deze pagina van Apple kan je jouw hart ophalen.


Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen
reactie #1 geplaatst: 11 september 2019 - 11:59
De tijd dat een iPhone mooi was qua vormgeving is met de komst van deze twee (de 11 en de 11pro) gedrochten definitief voorbij.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen
reactie #2 geplaatst: 11 september 2019 - 12:05
Ik blijf die uitstulping aan de achterkant afschuwelijk vinden.
Was het bij de oudere iPhones alleen nog een lens, nu is het een opzichtig deel van de iPhone.
Maak de iPhone een paar mm dikker, zodat de achterkant weer een glad geheel is.
Met die iets dikkere iPhone zal volgens mij niemand een probleem mee hebben.
geplaatst door: PS-MacGek
MacBook Pro Retina 15" (Late 2013), Mac Mini (2012), Mac Pro (2008), iPhone 5s
Avatar made by Dale Humphries
antw: Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen
reactie #3 geplaatst: 11 september 2019 - 12:48
Dun, dunner, dunst is met de MacBook Air het credo geworden. Om daar nu omwille van functionaliteit op terug te komen, ik zie het Apple met Jonathan nog niet doen. In die zin hoop ik dat de opvolger van Jonathan een nieuwe design wind laat waaien door de Apple burelen.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Opvolger iPhone Xr heet iPhone 11, en heeft nu twee lenzen
reactie #4 geplaatst: 11 september 2019 - 19:16
Ik vind alle uitstekende camera's jammer. Maar in de praktijk merk ik er niks van, want m'n iPhone X zit altijd in een hoesje.

En daardoor is hij weer keurig plat aan de achterkant.  😉
geplaatst door: anraadts