geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Kwartaalcijfers: 36 procent meer omzet dan een jaar geleden
Apple heeft gisteravond de cijfers bekend gemaakt over het afgelopen kwartaal, het 3e kwartaal van 2021 van het gebroken boekjaar. En ondanks het feit dat het verbreken van je eigen record ieder keer weer moeilijker wordt is het Apple toch weer gelukt, en hoe.

Apple deed het goed op alle vlakken, waardoor de iPhone in de percentages langzaam maar zeker minder belangrijk is. Dit betekent niet dat de iPhone niet uitstekend werd verkocht, in tegendeel. Het is het succes van de andere segmenten dat ervoor zorgt dat het aandeel van de iPhones voor het eerst in erg lange tijd goed is voor minder dan 50 procent van de omzet over dit kwartaal.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.KwartaalcijfersApple3e2021.jpg
Kwartaalcijfers: 36 procent meer omzet dan een jaar geleden


De omzet over het afgelopen kwartaal was 81,4 miljard dollar, de nettowinst 21,7 miljard. Dat is 1,3 dollar per aandeel, terwijl analisten ongeveer 1 dollar per aandeel hadden verwacht. De omzet over hetzelfde kwartaal een jaar geleden was 59,7 miljard, de nettowinst bedroeg toen 11,25 miljard en de winst per aandeel was 65 dollarcent.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.24-inch-iMac2021ZevenKleuren.jpg
Kwartaalcijfers: 36 procent meer omzet dan een jaar geleden


Mac en iPad

Dat zien we onder andere bij de Mac, waar de omzet van 8,8 miljard dollar een stuk hoger was dan de 6,5 miljard hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor de iPad was dat 7,4 miljard dollar aan omzet, een jaar geleden was dat nog 6,6 miljard.

Volgens Apple’s CEO Tim Cook was dit het allerbeste kwartaal voor de iPad in een decennium, en voor de Mac een nieuw record. Apple’s CFO Luca Maestri voegt daar nog aan toe dat de Mac nu vier kwartalen achter elkaar steeds een nieuw record vestigt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadProMagicKeyboard.jpg
Kwartaalcijfers: 36 procent meer omzet dan een jaar geleden


Services

Apples Services noteerden ook een nieuw record met een omzet van 17,5 miljard dollar, maar liefst 33 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden, de omzet was toen 13,2 miljard. En ook een gezonde groei als we kijken naar het vorige kwartaal, de omzet was toen 16,9 miljard.

Apple’s Services bestaat uit onder andere de App Store, Apple Music, Apple Pay, AppleCare, Apple TV+, Apple Arcade en Apple Fitness+, die laatste is nog niet bij ons beschikbaar. Cloud services, ‌Apple Music‌, advertising, video en betalingen vestigden allemaal records, de App Store vestigde een record voor dit kwartaal.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-appTedLasso.jpg
Kwartaalcijfers: 36 procent meer omzet dan een jaar geleden


Inmiddels zijn er 700 miljoen mensen die betalen voor één of meer Services van Apple, waarbij het natuurlijk ook helpt dat het aantal klanten van Apple nog steeds groeit. Die 700 miljoen is trouwens 150 miljoen meer dan een jaar geleden op hetzelfde moment. #Kwartaalcijfers
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: kebdarge
Prachtige cijfers voor een bedrijf. Maar het is natuurlijk erg problematisch dat de tech reuzen als Google (Alphabet), Microsoft en Apple jaar op jaar groeicijfers in de dubbele figuren laten zien terwijl een groot deel van de wereld gebukt gaat onder een pandemie (en nog een hele trits andere problemen die voortbestaan van mens en aarde bedreigd).

Binnen het huidige systeem is dit precies wat een bedrijf hoort te doen, maar als je van een afstandje er naar kijkt, dan heeft elke Apple aanschaf toch een zure bijsmaak...