geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Proton-logo-icoon.jpg
Proton Docs, ‘secure alternative to Google Drive and Docs’
Google biedt een aantal erg makkelijke oplossingen, zoals Google Drive en Google Docs. We noemen ze nadrukkelijk niet gratis, want bij Google betaal je door ze toegang te geven tot jouw data, of je moet op zijn minst de tijd nemen om alle instellingen af te gaan.

In dit gat is het Zwitserse bedrijf Proton gesprongen, waarbij de strikte privacy-wetten van dat land zeker helpen voor het opbouwen van het benodigde vertrouwen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProtonDocsHero0724.jpg
Proton Docs, ‘secure alternative to Google Drive and Docs’

klik of tap voor een grotere versie

Naast de al eerder gelanceerde opties voor Email, VPN, Cloud storage, Password manager en Calendar biedt Proton nu ook Proton Docs, wat Proton zelf het ‘secure alternative to Google Drive and Docs’ noemt. Eén van de belangrijke opties daarbij is dat het end-to-end versleuteling biedt, of je nu een document maakt, aanpast of er met iemand anders aan samenwerkt, waarbij nadrukkelijk vermeld wordt dat je data ook niet voor AI-modellen gebruikt kan worden.

De belangrijkste dingen die Proton Docs levert zijn de volgende:

  • Rijke tekst bewerken: maak en bewerk documenten met geavanceerde opmaakopties, voor een professioneel en gepolijst resultaat.
  • Bestandscompatibiliteit: open en bewerk documenten eenvoudig in meerdere formaten, waaronder Microsoft .docx.
  • Commentaar en samenwerking: voeg opmerkingen toe, beantwoord ze en los ze efficiënt op, waardoor samenwerking wordt bevorderd.
  • Afbeeldingen insluiten: verrijk documenten door afbeeldingen in te sluiten, voor visuele context zonder afbreuk te doen aan de snelheid.
  • Cursors voor samenwerking en aanwezigheid: zie wie het document in realtime bekijkt met samenwerkende cursors, waardoor teamwerk intuïtiever wordt.
  • Nodig medewerkers uit: nodig eenvoudig anderen uit om samen te werken aan je documenten. Deelnemers zonder Proton-account worden gevraagd een gratis account aan te maken, zodat iedereen in een veilige omgeving kan werken.

Proton Docs is alleen nog een webapplicatie, maar Proton zegt dat het uiteindelijk zal worden aangeboden als een speciale app voor verschillende platforms.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: ouwemac
Dat is nieuw voor mij.
Enig zoeken leverde dit resultaat op.
Docs in Proton drive.
Documenten delen kon al langer, ook versleuteld, blijkbaar durven ze het nu openbaar te maken.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: whaha
Mooie ontwikkeling.
Ik heb ooit Proton genomen vanwege Proton Mail. Proton VPN leek me ook wel handig, dus ik had al snel een 2-jarig abonnement. Nu blijven er steeds zaken bij komen zoals vorig jaar Proton Pass en nu dit weer, dus ik ben hier best mee in mijn nopjes. :)
Keuzes maken de Mens