https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Snel foto’s en documenten binnenhalen in Mojave met een iDevice
macOS 10.14 Mojave is al weer even uit, en gezien de reacties op het forum hebben veel van ons het inmiddels in gebruik. In Mojave ging Apple niet alleen verder met het steeds stabieler en veiliger maken van macOS, voor ons, de gebruikers, zitten er veel handige nieuwe dingen in.

Eén van de dingen die je leven een stuk makkelijker kan maken is de optie om met een Mac met daarop Mojave en een iDevice in de buurt snel en makkelijk een foto of een document te scannen. Daarvoor hoef je in de Finder alleen maar te klikken met de rechtermuisknop (als je die niet hebt dan gebruik je Control + klik). In het menu dat verschijnt kies je voor de optie “Importeer van iPhone”, “Importeer van iPad” of beiden, zoals je in de schermafbeelding hieronder kan zien.

Je iDevice zal dan vanzelf de camera actief maken, terwijl er een melding op het scherm van je Mac verschijnt met daarin een tekst die duidelijk maakt wat er gaande is, en rechtsonder een optie om dat eventueel te annuleren. Dat laatste kan je trouwens ook op de iDevice doen door simpelweg de interface die je op dat moment ziet niet te gebruiken maar op een andere knop te drukken, bijvoorbeeld op de aan/uit knop.


Mocht je je afvragen waarom Apple ons hier de optie geeft om een foto te maken of een document te scannen, de twee opties geven een verschillende interface op je iDevice. Hieronder zie je links de optie voor een foto, rechts die om een document te scannen (in beide gevallen was het onderwerp een closeup van een oude tafel).
Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Snel foto’s en documenten binnenhalen in Mojave met een iDevice
reactie #1 geplaatst: 11 oktober 2018 - 02:02
Heb je hier wifi, bluetooth of beide voor nodig?  En heb je er een bepaalde versie van iOS voor nodig?
geplaatst door: Mathy
antw: Snel foto’s en documenten binnenhalen in Mojave met een iDevice
reactie #2 geplaatst: 11 oktober 2018 - 03:05
Wifi en Bluetooth moeten wel aanstaan. Foto 1 zonder Wifi en foto 2 zonder Bluetooth. Bij foto 2 is mijn iPhone weg en zie je alleen mijn iPad.

geplaatst door: wallytax