Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Sommige programma's hebben last van aflopen WWDR certificaat

(1/2) > >>

Robert:
Sommige programma's hebben last van aflopen WWDR certificaatApple heeft voor iedere ontwikkelaar een zogenaamd Worldwide Developer Relations (WWDR) Intermediate Certificate, en dat liep afgelopen zaterdag af. Dat heeft Apple keurig op tijd laten weten, maar kennelijk lezen niet alle ontwikkelaars de mails die ze van Apple krijgen, want er zijn een aantal programma's te vinden die niet werken.

Mocht je een programma hebben dat daar last van heeft, dan is de oplossing gelukkig erg simpel. Je gaat naar Systeemvoorkeuren > Datum en tijd en stelt je daar de datum van je Mac in voor 14 februari, en het zou allemaal weer gewoon moeten werken.

Meer informatie over Apple Worldwide Developer Relations Intermediate Certificate Expiration is te vinden op deze pagina van Apple zelf. De instructies voor ontwikkelaars om hier uit te komen zijn trouwens ook niet zo moeilijk:

--- Citaat ---

[*] Open Keychain

[*] Locate Apple World Wide Developer Relation Certification Authority in the login and system tabs, and delete the certificate

[*] Download the updated certificate from Apple's website

[*] Restart Xcode


--- Einde van citaat ---

Het nieuwe WWDR Intermediate Certificate van Apple loopt trouwens af op 7 februari 2023, dus de komende jaren zullen we hier in ieder geval helemaal geen last meer van hebben.
eyegraphic:
2013?

Robert:
@ eyegraphic: oeps, een typo... :blush:

Dat moest 2023 zijn (en dat maakt een boel uit..! :happy:), bij deze meteen gecorrigeerd.

Perquin:
Bedankt voor de tip, ik zet hem even op 1 jan 1970, dat moet ver genoeg in het verleden zijn denk ik. :cool:

peppijn:
Je programma werkt dan wel maar je hele agenda ligt overhoop. Het zal aan mij kunnen liggen maar dat lijkt me geen fijne oplossing.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie