https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonos-logo.jpg
Recente Sonos speakers ondersteunen nu ook AirPlay 2
Heb je één of meerdere Sonos Play:5, Playbase of Sonos One speakers, dan is er goed nieuws. Want na de eerdere aankondiging is het nu zover, op al deze speakers is er nu ook ondersteuning voor Apple's nieuwe AirPlay 2 protocol.

Dat betekent onder andere dat je vanaf iedere iOS-app die werkt met AirPlay direct geluid naar jouw Sonos speaker(s) kan sturen, Sonos kan bedienen met Siri, kijken op je iPhone of iPad terwijl je luistert op je Sonos, en kiezen uit welke stem-assistent je wilt gebruiken, Alexa of Siri.Om AirPlay 2 te gebruiken zal je op je devices de meest recente versie van het besturingssysteem moeten hebben staan. Dat is voor iDevices iOS 11.4.1 en voor een Mac macOS High Sierra 10.13.6.

Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke: als je oudere Sonos speakers hebt met minimaal één van de nieuwere speakers (Play:5, Playbase of Sonos One), dan is het ook mogelijk om AirPlay 2 te gebruiken:

Citaat
Geniet van AirPlay 2 op je hele Sonos-systeem.

Ook al wordt AirPlay 2 alleen ondersteund op Sonos One, Beam, Playbase en Play:5 (gen 2), als je slechts één van deze speakers hebt, kun je naar AirPlay luisteren op je hele home sound system. Dus zelfs speakers die niet AirPlay-compatibel zijn, zoals Playbar of Play:1, kunnen profiteren van de geluidsvoordelen van onze AirPlay 2-integratie. Als ze maar zijn gegroepeerd met een van onze nieuwere, AirPlay-vriendelijke apparaten in de Sonos-app.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert