Special NOS op 3 over telefoonverslaving
geplaatst: 13 maart 2018 - 09:58
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Special NOS op 3 over telefoonverslaving
Smartphone-verslaving is een item dat op het moment hot is. Studenten aan de Stanford University maakten bij een recente demonstratie duidelijk dat het aan Apple is om daar wat aan te doen, al was het maar omdat andere partijen Apple vaak volgen.

Maar hoe zit het voor jouzelf, hoe belangrijk is de smartphone voor jou geworden, zijn wij er zelf er misschien inmiddels ook al verslaafd aan geraakt? Met die vraag maakte het team van NOS op 3 een website waar je veel hierover te weten kan komen, en ook kan testen in welke groep jouw smartphone-gedrag geplaatst kan worden.Een leuk voorbeeldje is het onderzoek met stellingen op de site als "Ik gebruik mijn smartphone in bed", "Ik gebruik mijn smartphone als ik uit eten ben" en "Ik gebruik mijn smartphone wachtend op de trein". Als je dit naar waarheid invult kon je te weten komen in welke groep van smartphone-gebruikers jij thuishoort, hopelijk dat dit helpt om ons allemaal op zijn minst er wat meer bewust van te maken.

Ook interessant zijn de resultaten van het onderzoek van NOS op 3, waarbij gekeken werd naar de eigen gebruikers, en ook de data van een iPhone app die wereldwijd telefoongebruik meet werd gebruikt.

Als je interesse hebt, deze Special van NOS op 3 is te vinden op deze pagina.


(de foto en video bij dit nieuwsbericht komen niet van de site van NOS op 3)


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert