https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Steeds meer supermarkten gaan samenwerken met Google
Sinds Amazon in december 2016 de eerste eigen supermarkt met een nieuwe aanpak opende, er zijn bijvoorbeeld geen kassa's, zijn bestaande supermarkten beducht voor de concurrentie van deze Amazon Go supermarkten.

Hierdoor was de dreiging van Amazon niet alleen meer online, maar ook in de vorm van fysieke winkels. Dat leidde in augustus van 2017 bijvoorbeeld tot een nieuwe samenwerking tussen twee andere giganten: Walmarkt en Google. Wat nog eens liet zien dat de vijand van jouw vijand al snel je vriend kan worden, want Google is met Google Shopping niet echt de eerste vriend van supermarkten.


Inmiddels komt deze ontwikkeling ook onze kant op, want in Frankrijk wachten ze niet tot het zover is. Nu daar de Amazon speaker met stem-assistent Echo te koop is, blijkt (Franstalige link) tegelijkertijd dat ook daar Google samenwerkingen met supermarkten is aangegaan.

Ook daar gaat het natuurlijk om grote partijen, zowel Monoprix als Carrefour zouden inmiddels met Google samenwerken waardoor mensen online eerder bij deze partijen uit zullen komen.

Voorlopig lijkt het er op dat wij buiten schot zullen blijven bij deze ontwikkelingen. Er is niet eens een Amazon online winkel voor Nederland of Belgiƫ, de concurrentie van deze gigant wordt hier voorlopig dan ook minder gevoeld. Maar de kans dat in de toekomst ook bij ons grote veranderingen in die markt gaan plaatsvinden liggen voor de hand, tegen die tijd zal de samenwerking met zoekmachines en grote online bedrijven waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert