Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Sterker saffierkristal duurdere Apple Watch heeft ook een nadeel

(1/1)

Robert:
Sterker saffierkristal duurdere Apple Watch heeft ook een nadeelVan de Apple Watch zijn er drie modellen, de goedkoopst is de Apple Watch Sport, dan komt de wat duurdere Apple Watch en dan is er natuurlijk nog de veel duurdere Apple Watch Edition.

De belangrijkste verschillen tussen die drie is dat de Apple Watch Sport een kast heeft van geanodiseerd aluminium met daarop gehard gehard Ion-X-glas. De kast van de Apple Watch is van roestvrij staal, met daarop een scherm van saffierkristal, de Edition heeft hetzelfde saffierkristal, alleen is de kast van extra gehard 18-karaats goud.

Je zou verwachten dat dat duurdere saffierkristal dan ook het beste is, maar volgens deze test van DisplayMate is dat niet altijd zo. Want hoewel dat saffierkristal nog krasvaster is dan het gehard Ion-X-glas van de Apple Watch Sport, zouden reflecties op het saffierkristal ervoor zorgen dat dit display minder goed te zien is.

Het verschil kan je hieronder zien, links is de Apple Watch Sport met gehard Ion-X-glas, rechts is de Apple Watch met een scherm gemaakt van saffierkristal. Deze foto is gemaakt met veel omgevingslicht,
dus een situatie waar het scherm van de Apple Watch, net zoals bij de iPhone, niet het best tot zijn recht komt.De reden hiervoor is relatief simpel, saffierkristal weerspiegeld meer dan glas, en het voordeel van het beter bestand zijn tegen krassen heeft automatisch het nadeel van meer reflectie. Het verschil is niet zo ontzettend groot, maar dankzij DisplayMate zullen waarschijnlijk minder mensen nu een duurder model kopen zonder zicht bewust te zijn van dit nadeel.
Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie