https://www.macfreak.nl/modules/news/images/column.gif
Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
Terwijl de iPhone de afgelopen jaren steeds meer geld in het laatje bracht verwijderde Apple het “Computer” uit de naam, veel zagen dat als een teken aan de wand. Apple zou de Mac gaan verwaarlozen. Dat was bij sommige modellen inderdaad het geval, maar dat kwam ook omdat Intel vaak teleurstelde.

Of daarbij ook meespeelde dat de iPhone goed was voor zo’n groot gedeelte van de inkomsten van Apple is niet bekend, maar het lijkt een open deur dat het gezonder is voor een bedrijf als de onderlinge verdeling van de verschillende segmenten wat evenwichtiger is. Met andere woorden, als Services, Mac, Wearables en iPad allemaal ook voldoende aan het geheel bijdragen. We lijken nu naar dat laatste te gaan, want uit de net gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat voor het eerst sinds 2012 de iPhone goed was voor (iets) minder dan de helft van de inkomsten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kwartaalcijfers2019PieChart.jpg
Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Niet iedereen is er trouwens van overtuigd dat dit goed nieuws is, Jon Swartz van MarketWatch presenteert dit bijvoorbeeld als slecht nieuws: The iPhone just did something it hasn’t done in nearly 7 years, and it isn’t good for Apple

Teruggevonden elan

Gekoppeld aan het nieuwe elan dat we recent tijdens de keynote van WWDC zagen, de indrukwekkende techniek van zowel de Mac Pro als het Pro Display XDR, de prima update van de Mac mini vorig jaar, de verbeterde MacBook-lijn (met een prijsverlaging voor de MacBook Air) lijkt het op dit moment prima met Apple te gaan. Als Apple deze lijn weet vast te houden, dan lijkt mij dat alleen voor veel van ons erg positief.

Daarbij zal het Services-segment alleen maar blijven groeien, waardoor het voor de hand ligt dat het percentage van de omzet door iPhone-verkopen in de toekomst eerder nog verder zal afnemen. De kans dat het Services-segment bedreigend is voor de rest lijkt het komende decennium nihil, de groei van de Services wordt niet voor niets gedreven door verkoop van de devices.

Jon Swartz mag van mij een lekkere zwartkijker blijven, dat de iPhone wat minder de dienst uitmaakt bij Apple is volgens mij alleen maar positief.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
reactie #1 geplaatst: 1 augustus 2019 - 13:30
Met het steeds maar verhogen van de prijzen van de iPhone speelt Apple een gevaarlijk spel. Voor iets meer dan 500 euro heb je bv. een perfecte Samsung S9, die aan kwaliteit helemaal niets te wensen over laat. Het is nog steeds trendy om een iPhone te hebben; maar dat kan snel omslaan. En overstappen van een iPhone naar een Android doe je heel makkelijk.
geplaatst door: Timotheus
antw: Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
reactie #2 geplaatst: 1 augustus 2019 - 20:02
Het is altijd goed als een bedrijf met de feiten wordt geconfronteerd en met beide benen op de grond komt. Hier wordt Apple niet slechter van.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
reactie #3 geplaatst: 1 augustus 2019 - 21:37
Apple zal pas echt reageren als het aandeel voor de iPhone onder de 40% zakt. Voorlopig verhogen ze gewoon de prijs.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
reactie #4 geplaatst: 2 augustus 2019 - 09:40
Het is nog steeds trendy om een iPhone te hebben; maar dat kan snel omslaan.

Ik ben en blijf trouw aan de iPhone, en daar heeft 'trendy' niets meer te maken.

Niet alleen zijn het ontzettend betrouwbare telefoons met een uitstekende interface, ook over langere tijd blijven ze goed werken Daarbij is de integratie met al mijn andere Apple producten (iPad, MacBook Pro, Apple TV)  meer dan uitstekend, en wordt met iedere update nog beter.
geplaatst door: anraadts
antw: Teruglopend aandeel in omzet van iPhone is goed nieuws
reactie #5 geplaatst: 4 augustus 2019 - 20:11
@ anraadts: de kwaliteit van de iPhone staat wat mij betreft op geen enkele manier ter discussie.

Maar kwaliteit is lang niet altijd doorslaggevend. Apple dolf aanvankelijk het onderspit tegen Microsoft, en niet omdat Windows beter was dan mac OS. Word Perfect was een veel beter programma dan Word, maar inmiddels is Word overal en weet wie jonger dan 30 is niet eens dat Word Perfect ooit heeft bestaan.

En soms willen mensen ineens "wat anders". En dan helpt het als dat "wat anders" een stuk goedkoper is. Daarom denk ik zoals gezegd dat Apple met die hoge prijzen voor de iPhones, die de helft van zijn omzet uitmaken, een gevaarlijk spel speelt.
geplaatst door: Timotheus